Син антифриз и блока на двигателя
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Син антифриз и блока на двигателя
не колега, водата има корозионни свйства, а антифриза има антикорозионни съставки които спират водата да ти рязаде блока или главата но го правят в продължение на 2-5 години според зависи колко е качествен антифриза... след това антифриза става просто мазна вода която разяжда всичко... същите тия съставки които блокират корозионните свойства на водата, ти рязяждат гумените уплътнения... в червения антифриз са по силни за това се препоръчва да се ползва само в двигатели които са правени за него съответно всичко гумено е така направено че да не се влияе от неговата употреба...
сега се разчетах за тоя безводния.. наистина е панацея за много проблеми
ето тук дори един нарочно прегрява един снегоход да види кво ще стане
мери компресия преди след и отваря двигателя да се види и вътре кво става
https://www.youtube.com/watch?v=VkNz-ANfUkc#t=78
единствения недостатък е първоначалната инвестиция която доло горе възлиза на стойноста на един цял мотор м52б20
но пък го дават вечено така че може при смняна на мотор или продажба на кола просто да си го източвате и да си го сипвате на новия двигател 
а и колега извода който търсиш е, че си си сипал някакъв ментак червен антифриз дето е само оцветен...(те пвоечето са такива на пазара) затова нищо не ти е текнало... аз говорех за антифриз на HEPU който е един от най-добрите на пазара, та от такъв се разтече едно м50б25

сега се разчетах за тоя безводния.. наистина е панацея за много проблеми
ето тук дори един нарочно прегрява един снегоход да види кво ще стане

https://www.youtube.com/watch?v=VkNz-ANfUkc#t=78
единствения недостатък е първоначалната инвестиция която доло горе възлиза на стойноста на един цял мотор м52б20

а и колега извода който търсиш е, че си си сипал някакъв ментак червен антифриз дето е само оцветен...(те пвоечето са такива на пазара) затова нищо не ти е текнало... аз говорех за антифриз на HEPU който е един от най-добрите на пазара, та от такъв се разтече едно м50б25

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
И по какво да позная това, дето е ментак, от това дето не е? Помня, че платих нещо от сорта на 16 лв. за шише 1,5 л.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
[quote="Elesar74"]И по какво да позная това, дето е ментак, от това дето не е? Помня, че платих нещо от сорта на 16 лв. за шише 1,5 л.[/quot
Продължавай да си вземаш от него. На прав път си...
Продължавай да си вземаш от него. На прав път си...

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
За да няма филми, купувате BMW антифриз, който става за всякакви двигатели/блокове и си спите спокойно
За 10-15 кинта да си преебете двигателя, ми се струва най-тъпото нещо, което може да направи човек с колата си!
А ако нямате да кажем 15 кинта повече, да си вземете BMW антифриз, за чий ... карате BMW???

За 10-15 кинта да си преебете двигателя, ми се струва най-тъпото нещо, което може да направи човек с колата си!
А ако нямате да кажем 15 кинта повече, да си вземете BMW антифриз, за чий ... карате BMW???
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:
Е такива изказвания най ги харесвам

- SuNSe7
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525TDSportite, Frontera2.8TDI
- Мечтае да кара: Nissan, Bmw
ivoo написа:zAcK написа:
Е такива изказвания най ги харесвам![]()
или другата крилата фраза-- Колата НЕ Е имала газ , и НИКОГА НЕ Е имала
Ами да сте и сложили бе господа милионери
ама не слагате , щото как се дават 1800 лв за качествена уредба. И да , точно от антифриза ще си ``преебем двигателите
![]()
Явно моят ДВГ е направен от извънземна сплав, щото за 60 000 км още не се е разпаднал
от гаден син антифриз
Хората са го казали... Целта оправдава средствата

При мене пари не се жалят късаещо поддръжката на колата. Но има хора, които не са със това мислене а и антифриза както някои колеги намекнаха за 20 години е най-малкото зло, което може да се направи. И все пак от бмв си е най-добрия вариант.
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Моя кош го карам откак съм го взел над 80 000 вече със син руски антифриз, няма да казвам за колко пари го взимам че за тях и безалкохолно не може да се купи и не се е изръмбил ни блок ни тиква още, сменям го на 3г и това е. 

Жълтия антифриз ЛЕНА (от руските) на времето помня беше много хубав.... ама вече трудно се намира... той е добре за чугунените моторетки
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Така е не се намира вече нещо от тоя жълтия, аз карам с тосол на -72 е и го разреждам 2:1, няма грешка....... Боклуци има на пазара много, аз лично слагам или руски или български на приста, на наши коли съм сипвал, пак си е читав антифриза.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ivoo написа:...щото за 60 000 км още не се е разпадналот гаден син антифриз
Някъде да видя, да съм написал, че пише, че примерно син, зелен, или бембен антифриз е гаден?

Никой не е казал, че антифризът ти е гаден! Написах, че не си струва притесненията и времето за проучване,
четене на теми и т.н., като имаш 100% сигурна алтернатива от BMW, която става за всеки BMW двигател

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2