Проверка и ремонт на дюзи, къде?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Проверка и ремонт на дюзи, къде?
Проверка и ремонт на комонрейл дюзи,къде? Ако сте рециклирали и сте доволни и колко пробег вече сте минали без проблем. Благодаря предварително.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Проверка и ремонт на дюзи, къде?
LUCIFER'S написа:Проверка и ремонт на комонрейл дюзи,къде? Ако сте рециклирали и сте доволни и колко пробег вече сте минали без проблем. Благодаря предварително.
Аз съм чувал добри отзиви за София дизел, но преди това трябва да се провери докато са на колата, дали има проблемни дюзи/ най-напред софтуерно- за насочване и след това хардуерно- за окончателна диагноза/ и нужда от подобна манипулация.
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Само да кажа, че една такава "операция" на 6 дюзи е доста скъпа инвестиция...
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- JORO_86
- кандидат ентусиаст
-
Има доста фирми които имат стендовете за проверка и регулаж, но друг е въпроса колко добре се справят с тази трудна задача. До преди година бих отишъл и пратил дюзи и помпа в Бош сервиз до летището в София /НН/ май се казваха. Но от около година ходя за помпи и дюзи при един майстор до Ловеч в квартал пордимчец, /Николай/, мен ми е регулирал комънрейл 1 дюзи, отварял ми епомпи СР1 /аз си я затворих/ , и др ддизелови помпи VP36 и други. Много противоречиви мнения има за него, но това което съм видял е че човека е много добре образован на тема дизел, цял живот се занимава с това на високо ниво не чисто гаражно майсторене. Притежава всички необходими стендове, в сервиза му е като в аптека подредено и чисто. Аз се очудих че си е позволил да закупи такъв скъп стенд на Бош за комън рейл точно в Ловеч но е факт. Не взема евтино, може би колкото в София или повече, но всеки знае че качествения ремонт се отплаща та бил той и по-скъп. Преди ходина съм го питал - смяна разпръсквач на дюза М57 - 130лв, не знам дали има и други елемемти за смяна . Проверка и регулаш 40 на дюза ми е вземал.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
zvetiko написа:Аз съм чувал добри отзиви за София дизел, но преди това трябва да се провери докато са на колата, дали има проблемни дюзи/ най-напред софтуерно- за насочване и след това хардуерно- за окончателна диагноза/ и нужда от подобна манипулация.
Благодаря на отзовалите се! Преди малко ги изкарах , и утре най-вероятно пътуват за София дизел... Няма смисъл колега да ги гледам. Преди 15 хил км са проверявани и уж две от тях бяха рециклирани, а колата си тресеше и си даваха отклонение още веднага след ремонта, 2ра най-много даваше отклоненние до като загрее мотора, с Инпа си ги следя. Ремонтирани бяха уж , а аз не виждам да са сменяни два разпръсквача... Сега трябва да си набавя О рингове прахозащитните и дефтунги, че ми се "сере" вече от "приятели" майстори ще кажеш че без пари ми я ремонтират.. После идва ред и на рециклираната уж турбина... и там най вероятно ще лъснат работите със закъснението при турбо надув с 0,3-0,5 бара...
Наскоро и аз правих ремонт на дюзи. 2-3 седмици след като ги монтираха показанията на INPA рязко се влошиха и колата даже изключи единия цилиндър. Оказа се, че буксите на дюзите не са правили добър контакт. След като ми ги пръснаха с контактен/почистваш спрей и ги "стиснали" малко се оправиха. Та бих посъветвал всеки, преди да ремонтира дюзи да провери буксите, особено ако проблема му се е появил внезапно.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Oт 6те дюзи за 15хил км. 4 за ремонт! извън нормата, това означава, че не се доверявайте на кой да е сервиз за помпи и дюзи. Двигателят сега до като загрее работи добре. 6 месеца гаранция дават на ремонтираните дюзи София Дизел Център.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Колко излезе като пари операцията, колега?
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
4 дюзи ремонт 240лв на бр.
2 дюзи почистване и регулиране 60лв на бр.
6 О ринга 22Х2 - 2.40 лв
дефтунги безплатно с дюзите ми дадоха
Труд- аз си я правих!
2 дюзи почистване и регулиране 60лв на бр.
6 О ринга 22Х2 - 2.40 лв
дефтунги безплатно с дюзите ми дадоха
Труд- аз си я правих!
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Да попитам информативно колега , как се свалят дюзите най-лесно и какви бяха показанията в ИНПА преди и след ремонта ?
10 мнения
• Страница 1 от 1