Възстановяване на airbag система
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Възстановяване на airbag система
anzak написа:То при Е39 не го записва точно краш дата а нещо от сорта на вътрешна грешка в модула на еърбега и само натрупва грешки и не иска да ги трие
Именно, за това говорим "Internal ECU Error"
- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Малко развитие по темата - купих си кабел за диагностика (така или иначе мислех да го направя) и изтрих доста грешки с INPA-та, но тези за възглавниците не искат да се изтрият - между тях има една Internal ECU error, която явно е проблемна. Следващата ми стъпка най-вероятно ще е да търся модул втора ръка, понеже изглежда по-евтиния вариант от това да се чистят грешките от старата. Въпросът ми сега е - в новият модул трябва ли да се програмира нещо или е направо plug & play? Също бих помолил ако може да ми кажете и как се вади въпросният модул - трябва ли да се сваля цялата централна конзола или може само задните духалки да се извадят (знам, че е някъде там) 

- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
Retrofit написа:anzak написа:То при Е39 не го записва точно краш дата а нещо от сорта на вътрешна грешка в модула на еърбега и само натрупва грешки и не иска да ги трие
Именно, за това говорим "Internal ECU Error"
Пак може да се махне, ама това е един от най-упоритите проблеми. Пробвайте да откачите акумулатора за малко преди да се пробва каквато и да е мапулация по прекодирване и изчистване на грешката. Ако пак нестане подменете ".bin" файла на модула или го презапишете със скенера.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Se7ven написа:Пак може да се махне, ама това е един от най-упоритите проблеми. Пробвайте да откачите акумулатора за малко преди да се пробва каквато и да е мапулация по прекодирване и изчистване на грешката. Ако пак нестане подменете ".bin" файла на модула или го презапишете със скенера.
Ако беше прочел темата от началото щеше да разбереш, че ни е ясно, че проблема се решава с флашване на паметта колега.
- unid
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 218
Колеги префлашването на модула налага ли изваждането му или може през буксата.Егати тъпия модул без да съм удрял колата се прецака и сега не ми работят аербеците.На три диагностики ходих никъде не можаха да изтрият грешката и лампата свети.Диагностика с ИНПА показва "Ecu internal error".
- bobixaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
Колеги, аз имам същия проблем.
При мен също го има това "Internal ECU Error" + грешки за еърбеците, които са издумкали при удара.
Не се чисти с нищо, лично пробвах с какво ли не
Решението е само смяна на централата с нова или флашване на паметта (което не ме кефи като идея).
Но лично аз бих предпочел варианта с друга централа от автоморгата, защото при ПТП-то старата централа мисля, че се прецакава завинаги.
В централата има G-сензор за ускорение, който при катастрофа май се поврежда и после е малко опасно да караш колата с него.
Не се знае дали няма да гръмнат еърбеците при по-рязко спиране или минаване през дупка
Не се правя на разбирач, просто познати са ми казвали, че са им гърмяли еърбеците при рязко спиране след пипане по централата...
При смяната на централата с друга (от автоморга), само трябва да се види номера на оригиналната и да се вземе същата.
Евентуално може да се наложи кодиране и всичко е ток
При мен също го има това "Internal ECU Error" + грешки за еърбеците, които са издумкали при удара.
Не се чисти с нищо, лично пробвах с какво ли не

Решението е само смяна на централата с нова или флашване на паметта (което не ме кефи като идея).
Но лично аз бих предпочел варианта с друга централа от автоморгата, защото при ПТП-то старата централа мисля, че се прецакава завинаги.
В централата има G-сензор за ускорение, който при катастрофа май се поврежда и после е малко опасно да караш колата с него.
Не се знае дали няма да гръмнат еърбеците при по-рязко спиране или минаване през дупка

Не се правя на разбирач, просто познати са ми казвали, че са им гърмяли еърбеците при рязко спиране след пипане по централата...
При смяната на централата с друга (от автоморга), само трябва да се види номера на оригиналната и да се вземе същата.
Евентуално може да се наложи кодиране и всичко е ток

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Да, при мен това беше решението - модул със същия номер. Даже не се наложи кодиране, след смяната лампата на таблото угасна - явно предната кола е била със същия брой възглавници.
- bobixaka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Мечтае да кара: BMW М5
Точно така 
А ако се наложи кодиране - BMW Scanner 1.4 е направо перфектен за тая работа.
Даже е направен като за малоумни
Само влизаш в меню Equipment => цъкаш отметките на еърбеците които имаш в колата и махаш отметките на тези които ги нямаш.
Цъкаш Write => и ГОТОВО
Работа за 5 мин.

А ако се наложи кодиране - BMW Scanner 1.4 е направо перфектен за тая работа.
Даже е направен като за малоумни

Само влизаш в меню Equipment => цъкаш отметките на еърбеците които имаш в колата и махаш отметките на тези които ги нямаш.
Цъкаш Write => и ГОТОВО

Работа за 5 мин.
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2