Възстановяване на airbag система

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Re: Възстановяване на airbag система

Мнение от Retrofit » 14 Яну 2011, 19:10

anzak написа:То при Е39 не го записва точно краш дата а нещо от сорта на вътрешна грешка в модула на еърбега и само натрупва грешки и не иска да ги трие

Именно, за това говорим "Internal ECU Error"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 20 Яну 2011, 21:54

Малко развитие по темата - купих си кабел за диагностика (така или иначе мислех да го направя) и изтрих доста грешки с INPA-та, но тези за възглавниците не искат да се изтрият - между тях има една Internal ECU error, която явно е проблемна. Следващата ми стъпка най-вероятно ще е да търся модул втора ръка, понеже изглежда по-евтиния вариант от това да се чистят грешките от старата. Въпросът ми сега е - в новият модул трябва ли да се програмира нещо или е направо plug & play? Също бих помолил ако може да ми кажете и как се вади въпросният модул - трябва ли да се сваля цялата централна конзола или може само задните духалки да се извадят (знам, че е някъде там) :?:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5, Е60, Е30
Мечтае да кара: с талон
Детайли за колата: БМВ

Мнение от Se7ven » 20 Яну 2011, 22:23

Retrofit написа:
anzak написа:То при Е39 не го записва точно краш дата а нещо от сорта на вътрешна грешка в модула на еърбега и само натрупва грешки и не иска да ги трие

Именно, за това говорим "Internal ECU Error"

Пак може да се махне, ама това е един от най-упоритите проблеми. Пробвайте да откачите акумулатора за малко преди да се пробва каквато и да е мапулация по прекодирване и изчистване на грешката. Ако пак нестане подменете ".bin" файла на модула или го презапишете със скенера.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 21 Яну 2011, 1:18

Se7ven написа:Пак може да се махне, ама това е един от най-упоритите проблеми. Пробвайте да откачите акумулатора за малко преди да се пробва каквато и да е мапулация по прекодирване и изчистване на грешката. Ако пак нестане подменете ".bin" файла на модула или го презапишете със скенера.

Ако беше прочел темата от началото щеше да разбереш, че ни е ясно, че проблема се решава с флашване на паметта колега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 218

Мнение от unid » 19 Мар 2011, 14:49

Колеги префлашването на модула налага ли изваждането му или може през буксата.Егати тъпия модул без да съм удрял колата се прецака и сега не ми работят аербеците.На три диагностики ходих никъде не можаха да изтрият грешката и лампата свети.Диагностика с ИНПА показва "Ecu internal error".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39
Мечтае да кара: BMW М5

Мнение от bobixaka » 30 Май 2015, 23:28

Колеги, аз имам същия проблем.
При мен също го има това "Internal ECU Error" + грешки за еърбеците, които са издумкали при удара.
Не се чисти с нищо, лично пробвах с какво ли не :)
Решението е само смяна на централата с нова или флашване на паметта (което не ме кефи като идея).

Но лично аз бих предпочел варианта с друга централа от автоморгата, защото при ПТП-то старата централа мисля, че се прецакава завинаги.
В централата има G-сензор за ускорение, който при катастрофа май се поврежда и после е малко опасно да караш колата с него.
Не се знае дали няма да гръмнат еърбеците при по-рязко спиране или минаване през дупка :)
Не се правя на разбирач, просто познати са ми казвали, че са им гърмяли еърбеците при рязко спиране след пипане по централата...

При смяната на централата с друга (от автоморга), само трябва да се види номера на оригиналната и да се вземе същата.
Евентуално може да се наложи кодиране и всичко е ток :)
38876

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 31 Май 2015, 1:21

Да, при мен това беше решението - модул със същия номер. Даже не се наложи кодиране, след смяната лампата на таблото угасна - явно предната кола е била със същия брой възглавници.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39
Мечтае да кара: BMW М5

Мнение от bobixaka » 02 Юни 2015, 13:53

Точно така :)
А ако се наложи кодиране - BMW Scanner 1.4 е направо перфектен за тая работа.
Даже е направен като за малоумни :)
Само влизаш в меню Equipment => цъкаш отметките на еърбеците които имаш в колата и махаш отметките на тези които ги нямаш.
Цъкаш Write => и ГОТОВО :)
Работа за 5 мин.
38876

Предишна

Назад към E39