e39 525d пуши при ниски обороти
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- CCCP_Power
- Потребител
-
e39 525d пуши при ниски обороти
Здравейте колеги,
потърсих в търсачката, но не успях да намеря подобна тема, затова пускам нова. Проблемът с моята е39-ка(525Д 2001) е че пуши доста, само когато е в ниски обороти, т.е когато не съм в движение на сверофар. Димът е бял и е наистина доста, като облак излиза. Когато я карам не пуши, маслото е ок. В момента когато спра на място, започва да дими дори когато е напълно загряла
. Забелязал съм, че основно го имам този проблем късна есен и през зимата, лятото е добре
Чистил съм ЕГР клапана и като че ли има временен ефект, но за кратко. Пеперудките са ми махнати, ако това има значение. Имате ли подобни проблеми?
Благодаря!
потърсих в търсачката, но не успях да намеря подобна тема, затова пускам нова. Проблемът с моята е39-ка(525Д 2001) е че пуши доста, само когато е в ниски обороти, т.е когато не съм в движение на сверофар. Димът е бял и е наистина доста, като облак излиза. Когато я карам не пуши, маслото е ок. В момента когато спра на място, започва да дими дори когато е напълно загряла

Благодаря!
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
Re: e39 525d пуши при ниски обороти
Нещо като конденз, и да го изпарява на място... Звучи най безболезнено, остава и да е истина.
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
larry_boy написа:Нещо като конденз, и да го изпарява на място... Звучи най безболезнено, остава и да е истина.
И аз мисля че след като му се появява есента и зимата може да е конденз,но пък колегата да не може да го различи

Конденз е топъл студен въздух аз дори като загася колата пак си излиза защото е студен въздуха на вън
- CCCP_Power
- Потребител
-
Хмм, не ми прилича на конденз, по скоро ми мирише на нафта. Но е много интересно, че примерно като спря на един светофар започва да пуши, на следващия може и да не пуши. Антифриза също е добре. Да не би някоя дюза да не е както трябва. Колата си върви супер, не прекъсва, не губи мощност.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
CCCP_Power написа:Хмм, не ми прилича на конденз, по скоро ми мирише на нафта. Но е много интересно, че примерно като спря на един светофар започва да пуши, на следващия може и да не пуши. Антифриза също е добре. Да не би някоя дюза да не е както трябва. Колата си върви супер, не прекъсва, не губи мощност.
Ако пушекът е сив и мирише на неизгоряла нафта, препоръчвам ти да закараш колата да ти проверят дюзите, за да не се стига до "дубъл" в цената за ремонт...

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
CCCP_Power написа:Хмм, не ми прилича на конденз, по скоро ми мирише на нафта. Но е много интересно, че примерно като спря на един светофар започва да пуши, на следващия може и да не пуши. Антифриза също е добре. Да не би някоя дюза да не е както трябва. Колата си върви супер, не прекъсва, не губи мощност.
Бял дим се причинява когато сурово, не изгоряло гориво, преминава в потока отработени газове. Причините може да са:
· Неправилно времето за впръскване на горивото
· Дефектни инжектори
· Ниска компресия на цилиндрите
Както колегата ти казва, при теб най-вероятно, става въпрос за дюза/и.
- CCCP_Power
- Потребител
-
Благодаря колеги за бързите отговори, ще я закарам за проверка на дюзите и ще видим какво ще излезе.
Нов съм във форума.Карам bmw e39 525d.Колега кажи какво стана с бавареца защото и аз имам сходен проблем.Моя е че колата откакто и сипах добавка на про тек за почистване на горивната система и по точно за дюзи,започна да пуши бяло без значение дали е загряла или студена и мирише на нафта.ходих в супер дизел бош и на диагностика си показва че всички дюзи са в норма.От там ми казват,че за тях е дюзи и че нямало от какво друго да е.
- CCCP_Power
- Потребител
-
Здравей колега, аз рециклирах турбото, защото имаше виене и от тогава не пуши. Надявам се това да ми е оправило проблема, макар че тя обикновно пушеше през зимните месеци, а сега е топло.
а какво точно рециклираше на турбото и колко ти струваше цялото удоволствие
- bobi 318 is
- младши ентусиаст
-
- Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
- Мечтае да кара: Само Мки.
Да Не би да е от филтъра на картерните газове.като купих колата ми я покарах известно време преди да я обслужа,в един момент започна много да пуши бяло,бях купил частите за обслужването и ги смених вкл.и този филтър-не изчисти пушенето Веднага,но след 20-30 км.каране извън градско вече нямаше проблем.М57 D25.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
От филтъра за картерните газове също пуши бяло, ако последният е задръстен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
ми знам ли дали е от филтъра защото аз съм го сменял преди 40 хиляди километра и доколкото знам той е само почистващ се но може и от него да е ще пробвам
15 мнения
• Страница 1 от 1