Ниво на антифриз - УСПЕШНО РЕШЕН
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Ниво на антифриз
Като почна да губи антифриз миналата година, нямаше никакви пушеци, нищо. Паля сутрин, студена кола, никакъв пушек или леко прозрачен един такъв. Това с пушека както казах, преди месец някъде или малко повече, два преко сили. И това с пушека не винаги, от 5 паления, я има едно, я не. Като загрее, сегиз-тогиз я "режа", тогава изпушва чернилката веднъж и при следващо "рязане" вече няма толкова черно. А когато е загряла, бял пушек няма. Именно за този анализ е ходил баща ми, какво са правили не знам, но така ми каза, имало положителна проба за изгорелите газове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Да, мисля да ходя до Варна за целта. Едно време там си поддържах колата и бях много доволен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Колеги, малко повдигам темата, какво мислите за добавка, която елиминира теч от охладителната система? Баща ми ползвал някаква преди време на Mercedes Vito, имало теч някакъв, свършила работа. Гледам всякакви има, на Лики Моли разправят че били добри, Вюрт също.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Аз лично ползвам добавки на Cyclo http://www.cyclo.com и съм много доволен. Само не мога да споделя опит с добавка за спиране на теч от охладителната система.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Здравейте отново колеги. Вдигам старата си тема, която вече приключи. Проблемът при мен се оказа спукан топлообменник на AGR-a. Сменихме го, доляхме антифриз и всичко заспа. Няма вече пушеци, няма спадащо ниво на антифриза, няма съобщения от борда. Свърши една дълга и неприятна сага и аз съм предоволен. В тази връзка, спец. благодарности на колегата mi6obmw, който осигури нужната част. Ремонта беше извършен в един сервиз във Варна, в който навремето си поддържах колата, но заради финансови причини, не можех да отида до там, когато проблемът се прояви. Слава Богу, това днес беше възможно, за пореден път се убедих в компетентността на тези хора и се радвам като малко дете. Ходих и при други майстори и всички бяха готови да свалят главата и да сменят гарнитура. Съответно минимум 600 лв. за тази интервенция. С преглеждането на клапани, напасване и т.н., 1000 най-малко. Разминах се с далеч по-малко и колата е пушка. Написах всичко това, за да послужи като посока за колеги, които имат подобни проблеми, с бели пушеци и изчезващ антифриз. Проверете и тази част, преди да тръгнете да сваляте главата.
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
Elesar74 написа:Здравейте отново колеги. Вдигам старата си тема, която вече приключи. Проблемът при мен се оказа спукан топлообменник на AGR-a. Сменихме го, доляхме антифриз и всичко заспа. Няма вече пушеци, няма спадащо ниво на антифриза, няма съобщения от борда. Свърши една дълга и неприятна сага и аз съм предоволен. В тази връзка, спец. благодарности на колегата mi6obmw, който осигури нужната част. Ремонта беше извършен в един сервиз във Варна, в който навремето си поддържах колата, но заради финансови причини, не можех да отида до там, когато проблемът се прояви. Слава Богу, това днес беше възможно, за пореден път се убедих в компетентността на тези хора и се радвам като малко дете. Ходих и при други майстори и всички бяха готови да свалят главата и да сменят гарнитура. Съответно минимум 600 лв. за тази интервенция. С преглеждането на клапани, напасване и т.н., 1000 най-малко. Разминах се с далеч по-малко и колата е пушка. Написах всичко това, за да послужи като посока за колеги, които имат подобни проблеми, с бели пушеци и изчезващ антифриз. Проверете и тази част, преди да тръгнете да сваляте главата.
Колега къде точно се намира този топло обменник?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Re: Ниво на антифриз - УСПЕШНО РЕШЕН
Като махнеш предната кора над мотора и се вижда. Ръчните кутии май го нямат. Говоря за дизели, при бензина няма рециркулация на отработените газове.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- gelermoto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 528I
- Мечтае да кара: Е60
Elesar74 написа:Като махнеш предната кора над мотора и се вижда. Ръчните кутии май го нямат. Говоря за дизели, при бензина няма рециркулация на отработените газове.
Стана ми интересно дали имам и аз на моето М52 Б28 но явно нямам

Радвам се че си реши проблема
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Ето това е проблемния детайл "на живо". Ти нямаш със сигурност. Даже и не всички дизели имат.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
55 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4