Свети постоянно check engine

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Свети постоянно check engine

Мнение от ivan_krilov » 08 Мар 2014, 19:01

Здравейте! Още от закупуването на колата преди около 3 години, се забелява постоянно светене на чек-а. Отдавах го на грешно свързан или настроен ГИ. При наскорошните ми проблеми се наложи изцяло да премахна газовото вияние, но чек-а остана да свети. При диагностика с ИНПА на ЕКУ не се наблюдават грешки. Опитах днес да вляза в данните на instrument cluster. В digital values за engine light ми дава off.
Въпроса е дали engine light е същото като check engine light? Ако е така, защо може да дава офф, а да светва след даване на контакт?
И другото е защо изобщо свети? ИНПА-та ли не прочита всички грешки, някой модул ли пропускам или като цяло не съм на прав път? Кде другаде, освен в ЕКУ-то може да е проблема?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Свети постоянно check engine

Мнение от boris » 08 Мар 2014, 20:32

Предвид това какви части си търсил при мен, твоята кола не би трябвало да има такава лампа...а може и да бъркам,колата и мотора :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 08 Мар 2014, 20:57

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Колега, от теб съм търсил части не само за това БМВ. Това конкретно е Е39 М52Б28 от далечната 1998г. Бях те питал за дебитомер и датчик колянов вал, както и за хидравлична помпа :)))) За да не стават недоразумения, говоря за иконката на колата, която свети на таблото в долния ляв край. Самата 'количка' свети постоянно. Предполагам, че това трябва да е знак за неизправност, нали?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 08 Мар 2014, 23:53

Това е ръководството http://www.bmw-bulgaria.com/SHOP/documents-and-catalogs/doc_download/81---39--2001-.html.
В него има описани лампите на таблото.
Пак ти казвам, отиди да ти прочетат някъде колата. Поне ще видиш кое как става. Може да имаш подменени модули по колата и да не са кодирани правилно.

П.С. Пуснал съм линк към ръководството за да кажеш коя точно лампа на таблото свети. Вътре те са описани с точните им имена.
За този двигател check engine лампата май не е активна, следователно не би трябвало да светка никога.
Последна промяна kener на 09 Мар 2014, 13:22, променена общо 1 път
40653

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 09 Мар 2014, 8:58

Колега, това, което си и пратил, е ръководство на потребителя. Нещо, с което отдавна съм се сдобил. Явно трябва да се направи "Читава диагностика", както някои обичат да казват :mhihi: :mhihi: :mhihi: И все пак при грешките на instrument cluster е записана 'chime 3' - short circuit to ground. Това някакъв гонг ли е и дали ако е окъсен може да е от него светлинната индикация?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i 1996г.

Мнение от georgi_1986 » 19 Апр 2015, 15:57

CHECK ENGINE лампичката на таблото(малък борд) за кои е39-ки е активна? Моята е '96 набор и не свети, чудя се така ли трябва да е. Някъде бях чел, че тези след '99г. с двойния ванос им е активна, има ли такова нещо?

Потребител
Аватар
Кара: Е39 520i 99'
Мечтае да кара: E63

Мнение от nrogchev » 21 Апр 2015, 8:54

Вчера се сдобих с е39 520i 99година с ГИ. Момчето каза, че ту светвала тази лампа, ту изгасвала. И на мен така ми светна след форсиране на двигателя (точно в момента на обръщане от бензин на газ) за 10-20 сек имаше колебание в оборотите, след това се нормализираха, но въпросната лампа остана да свети. Днес мисля да отида на газаджия за една диагностика и настройка, надявам се да е от ГИ-то :( Ще пиша какво е станало

Назад към E39