Колко "пеперуди" са хвръкнали през последните години....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Re: Колко "пеперуди" са хвръкнали през последните години....
И аз резнах само пеперудите, оставих основите им и нямам ядове.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- sasho1bs
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525д exclusive and 530d f10
Колата си я купих от представителство на бмв в Германия на 3 години.Колата беше на 135 00 км и ми засмука пеперудка на около 180 000.До колкото съм запознат те са закрепени на капака на мотора и след засмукването ми сложиха нов<не съм сигурен дали беше капак на мотора> и сега колата ми е на 270 000 и имах проблем с дюза и човека които ми прави колата ме посъветва да ги махна.За разлика във разхода не съм забелязал да има но аз усещам че е по мудна във ниските обороти и това ме дразни.От място като я сритам тръгва да върви яко чак след 2500 оборота а преди си тръгваше точно на 2000.
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Вариантите някой да твърди, че колата му не е по-мудна в ниските, са два - или субективното усещане за шофирането /собственикът не усеща по-големия лаг в ниските/, или преди да бъдат премахнати клапите, системата не е работила и клапите са били постоянно в отворено положение, поради проблем я с вакуума, я с клапана, който ги управлява... 

Сашо провери си клапата на турбината която регулира геометрията. Бих те посъветвал направо да я смениш и най-вероятно проблема ще се оправи.
samphonе написа:Глупости.
Със пеперуди съм карал година и половина, след което ги махнах и без тях още година и половина и никаква разлика никъде. Нито в горивото нито в ускорението нито в оборотите.
Това мога да ви го гарантирам.
Иначе, относно колектора:
-защо да си взимаш колектори като може да си ползваш собствените като премахнеш пеперудките и оставиш само основата им като тапи. Няма никаква разлика дали ще си със колектор без пеперудки или с колектор с тапи на местото на пеперудките.
Това е напълно излишен разход.
Toва е най-доброто решение!
- sosk0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525D
- Мечтае да кара: 535D
Още като купих колата преди няколко месеца, това беше първото нещо което направих (махнах ги ) и не знам дали с тях е по пъргава в ниските обороти. Като махнах колектора две бяха счупени и си стояха там някак. Колата по километраж я взех на 222 000 със сервизна история до 2008-а година там беше на около 160 000. Купих я от човек който си я купил 2008 и я е карал тук и в италия от тогава не е попълвана сервизната книжка. Не знам дали са и връщали километрите ама и да са няма да са по вече от 100 000. Според мен тея пеперудки издържат от 200 000 до 300 000 км. Аз на време ги махнах като видях как стоят едвам. 

- alachr1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 530д 2001
- fisikela
- Потребител
-
- Кара: Е39 525d
- Мечтае да кара: M6
sosk0 написа:Още като купих колата преди няколко месеца, това беше първото нещо което направих (махнах ги ) и не знам дали с тях е по пъргава в ниските обороти. Като махнах колектора две бяха счупени и си стояха там някак. Колата по километраж я взех на 222 000 със сервизна история до 2008-а година там беше на около 160 000. Купих я от човек който си я купил 2008 и я е карал тук и в италия от тогава не е попълвана сервизната книжка. Не знам дали са и връщали километрите ама и да са няма да са по вече от 100 000. Според мен тея пеперудки издържат от 200 000 до 300 000 км. Аз на време ги махнах като видях как стоят едвам.

Вече карам 3 месебез пеперуди. Не забелязвам никаква разлика в разход или вървеж.
П.П Може би, колата стана леко по-мудна в ниските обороти, но не е нещо кой-знае-какво.
П.П Може би, колата стана леко по-мудна в ниските обороти, но не е нещо кой-знае-какво.

24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2