Странно потракване откъм скоростната кутия?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Странно потракване откъм скоростната кутия?
Здравейте колеги! От скоро съм собственик на 520-ка, 96г., 150к.с. Малко, след като взех колата, при превключване от 1-ва на 2-ра скорост започна да се чува едно леко потракване. Получава се, когато натисна съединителя за да мина на 2-ра. Също така се чува когато карам на 1-ва по малко по-неравен път и натисна съединител за да пусна колата по инерция. Първо си мислех, че кутията може да е останала без масло или да не е качествено и го смених, но нещата са си същите. Също така има едно леко задържане при включване на скорост(най-вече на 3-та),в смисъл сякаш леко задържа, но то не е винаги, може и аз да не съм натиснал до долу съединителя.
Като цяло иначе колата върви доста добре, съединителя не боксува. Четох че на 5-ците има маховик, който като се прецака прави проблеми, дали може да е от него, или има нещо по кутията?
Ако някой има идея от какво може да е или е имал същия проблем, ще съм благодарен да сподели! Благодаря ви предварително!
Като цяло иначе колата върви доста добре, съединителя не боксува. Четох че на 5-ците има маховик, който като се прецака прави проблеми, дали може да е от него, или има нещо по кутията?
Ако някой има идея от какво може да е или е имал същия проблем, ще съм благодарен да сподели! Благодаря ви предварително!
Re: Странно потракване откъм скоростната кутия?
Колеги качвам линк с клип, на който се чува тракането:
http://m.youtube.com/watch?v=s1Q4cbKV6YQ
Тракането се чува в самото начало и малко след това.
Ето още едно клипче:
http://m.youtube.com/watch?v=em3OMUzQhLU
http://m.youtube.com/watch?v=s1Q4cbKV6YQ
Тракането се чува в самото начало и малко след това.
Ето още едно клипче:
http://m.youtube.com/watch?v=em3OMUzQhLU
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
и моята прави същото от както имам колата..
не ми се сменя кутията , но е дразнещо и скоро ще я изхвърля
не ми се сменя кутията , но е дразнещо и скоро ще я изхвърля
- ares2
- старши ентусиаст
-
да.. поне при мен е .
като вдигна колата на подемника и е на скорост и завъртя задните колела почуква от скоростната точно така.. като луфт е между завъртанията напред назад..
не знам какво е а и честно казано не ми се занимава да я правя..
просто ще я изхвърля.. то една използвана кутия е по евтина от ремонта
като вдигна колата на подемника и е на скорост и завъртя задните колела почуква от скоростната точно така.. като луфт е между завъртанията напред назад..
не знам какво е а и честно казано не ми се занимава да я правя..
просто ще я изхвърля.. то една използвана кутия е по евтина от ремонта
А има ли някаква вероятност това тракане да е от механизма на скоростния лост, защото ми се струва, че там има някакъв луфт? Вчера влезнах в канала да я поогледам отдолу и като размърдах щангата от скоростния лост към кутията ми се стори, че играе малко.
- ares2
- старши ентусиаст
-
не знам колега. моята трака като размърдам колелата назад напред когато е на подемник..
може да са различни проблеми
може да са различни проблеми

- alonc
- Потребител
-
- Кара: Е39 520i
- Мечтае да кара: e39 M5
Здравейте колеги! Колата ми е 520i 96'та и също имам такова тракане като при вас, а сутрин когато когато колата е студена скоростите се движат много мазно, особено при първа и задна предавки.
Понякога при включване на първа и задна имам едно много леко придръпване. Имате ли някакво развитие по проблемът за да знам къде да търся и аз?
Понякога при включване на първа и задна имам едно много леко придръпване. Имате ли някакво развитие по проблемът за да знам къде да търся и аз?
Ами аз поне до сега нямам никакво развитие, карам си я, върви си колата, но потраква на 1 и 2-ра. Така и не разбрах от какво може да е. Ако някой има напредък или знае от какво е, ще съм благодарен да пише.
- ares2
- старши ентусиаст
-
и при мен си е така още..
потраква при смяна сякаш има луфт в самата кутия ..
решил съм че няма да я пипам докато не започен да извива..
това няма да закъснее ..
но на Е36 ми изкара 5 години докато се развали напълно така че не се стягаите и си караите спокино
подлежи на ремонт но не си стрива да се занимава човек с отварянето на кутията
потраква при смяна сякаш има луфт в самата кутия ..
решил съм че няма да я пипам докато не започен да извива..
това няма да закъснее ..
но на Е36 ми изкара 5 години докато се развали напълно така че не се стягаите и си караите спокино
подлежи на ремонт но не си стрива да се занимава човек с отварянето на кутията
10 мнения
• Страница 1 от 1