За какво са тези лепенки

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

За какво са тези лепенки

Мнение от Amateur » 11 Яну 2015, 22:10

http://pics.data.bg/albums/39184/%D0%BA ... 2/dsc_0067 вътре в документите на автомобила е ясно че се лепят на ключа но незнам точно за какво са...

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Re: За какво са тези лепенки

Мнение от ivopicha » 12 Яну 2015, 0:01

Това са отличителни лепенки, които се лепват на ключа за всеки потребител. За да си ги познавате. Примерно ти си със сиво, жена ти е с червено, някой друг със зелено. Това е за ключове с памет. Т.е за памет на седалки, огледала, климатроник и други. При мен го разбрах от това, че бях си оставил климатроника на 20 градуса и като отключих колата с другия ключ температурата беше 29 градуса.
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Мнение от Amateur » 12 Яну 2015, 0:04

ivopicha написа:Това са отличителни лепенки, които се лепват на ключа за всеки потребител. За да си ги познавате. Примерно ти си със сиво, жена ти е с червено, някой друг със зелено. Това е за ключове с памет. Т.е за памет на седалки, огледала, климатроник и други. При мен го разбрах от това, че бях си оставил климатроника на 20 градуса и като отключих колата с другия ключ температурата беше 29 градуса.

Много благодаря колега :) а имаш ли представа как се програмира(обучава) ключа че от както я взех не работят копчетата и по двата ключа.Смених батериите отворих поизчистих мръсотията и врче като ги натисна диодите мигат.Следвах тази тема viewtopic.php?t=24960&highlight=%EA%EB%FE%F7 направих го няколко пъти (При правилно програмиране,колата се заключва и отключва,и диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди.) Да мига за около 10 секунди но не се заключва и отключва.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: BMW 760Li
Детайли за колата: сива, 06.2004 г.

Мнение от ivopicha » 12 Яну 2015, 0:15

Нямам представа, колега. Но примерно, ако си нагласиш огледала, седалки и други работи, когато твоя ключ е в контакта, при слагане на друг ключ тези неща няма да са както при твоя ключ. Да си разбрал какво искам да ти кажа :)
Как да използвате щеката за масло на БМВ:
Вадите я и я забучвате в снега. Ако нивото на снега е над показанието МАХ, оставяте колата в гаража до пролетта. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 dA Touring
Мечтае да кара: BMW F11

Мнение от feron » 12 Яну 2015, 9:36

Много благодаря колега :) а имаш ли представа как се програмира(обучава) ключа че от както я взех не работят копчетата и по двата ключа.Смених батериите отворих поизчистих мръсотията и врче като ги натисна диодите мигат.Следвах тази тема viewtopic.php?t=24960&highlight=%EA%EB%FE%F7 направих го няколко пъти (При правилно програмиране,колата се заключва и отключва,и диода на ключа започва да мига бавно за около 10 секунди.) Да мига за около 10 секунди но не се заключва и отключва.

Аз го правя по следния начин:
1. Давам на контакт до 3 сек, максимум. Ако се задържи по-дълго на контакт не се получава обучаването.
2. Вадя ключа и задържам бутона за отключване, след това натискам три пъти бутона за заключване.
3. Ако имам втори ключ правя същото веднага като приключа с първия (без да се налага да давам отново на контакт).
Дано съм ти бил от полза.

П.С. Мойте ключове са от ромбоидните.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 12 Яну 2015, 10:52

истина ли е, че тези по нови ключове се зареждат от патронника и не се сменя батерия?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 12 Яну 2015, 11:23

Да. Батериите в ромбоидните ключове са литиево-йонни и се зареждат от патронника. Обаче като всяка батерия и на тези им идва времето за смяна и макар ключа да не е предвиден за тази цел, отваря се и се сменя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Назад към E39