Лампата на мотора светва...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
Лампата на мотора светва...
Имам проблем и търся сервиз който да го оправи: от около месец постоянно ми светва лампата на мотора (една жълта долу в ляво на таблото) ходих н-пъти на диагностика, смених импуслния датчик и се оправи, но уви преди около седмица пак светна, пак я закарах на диагностика изчистиха грешките след което колата работеше нормално. Преди 3 дни, пак същата процедура, но този път на диагностиката изкара че 5и и 6ти цилиндър не работят, пак се оправи с изчистване на грешките, но до днес, преди малко пак ми светна скапаната лампа
? От диагностиката предполагат, че може да са ламбда сондите, но не са сигурни, а 1бр е 410лв в Дару, а аз имам 4бр. та въпроса е: къде да си оправя колата на нормална цена и при хора които имат представа какво правят?
Колата е Е39 2000г, 520i, мотор М52B20.

Колата е Е39 2000г, 520i, мотор М52B20.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
имаш 2 сонди като едната е около 150-180 лв на Бош .. а дали е от тях - то на диагностиката си показва ,какво е това - може да е от тях ,може да не е от тях .. дай да сменяме едно по едно всичко от което може да е и на около 5000 лв ще решим проблема 

- simeon
- кандидат ентусиаст
-
в дару ми казаха, че са 4бр,
. а точно това ми беше въпроса, къде да отида при хора които знаят какво правят, за да не се наложи да давам една торба с пари за да ми сменят всичко което може да ми се смени по колата и после я заработи както трябва, я не. а от горния линк не разбрах много, много, не съм грамотен технически. А за капак глупавата лампа ми загасна точно 5 мин след като си уговорих час за камор и сега се чудя какво да правя.
кажете някой нормален сервиз, че ония горе не ми обръщат много внимание в следствие на това, че не карам кола за 100к и нагоре 

- simeon
- кандидат ентусиаст
-
Alexi написа:а дали е от тях - то на диагностиката си показва
ако ти напиша или сканирам какво пише на диагностиката ще можеш ли да го разчетеш? то го пише на български с номера на кода за грешката, но както аз не ги разбирам тези неща, така и монтьора не разбра кое за какво е и какво трябва да значи
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
за ламбда сондите са едни графики ,качи каквото са ти дали все пак ... освен че светва check engine (нали тя светва?) симптоми някакви има ли - да се дави ,да гори много ,да прекъсва ,такива неща ..
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
simeon написа:в дару ми казаха, че са 4бр,. а точно това ми беше въпроса, къде да отида при хора които знаят какво правят, за да не се наложи да давам една торба с пари за да ми сменят всичко което може да ми се смени по колата и после я заработи както трябва, я не. а от горния линк не разбрах много, много, не съм грамотен технически. А за капак глупавата лампа ми загасна точно 5 мин след като си уговорих час за камор и сега се чудя какво да правя.
кажете някой нормален сервиз, че ония горе не ми обръщат много внимание в следствие на това, че не карам кола за 100к и нагоре
4 са ти ламбдите - по 2 преди и след катализатора на двата колектора. Освен от тях, тази лампа може да светне от всякакъв проблем по електрониката на двигателя - може да е повреден датчик. Отиди в Юве, например, или Блейз, за да ти разчетат компютъра за грешки. Освен лампата, има ли някакъв физически проблем в работата на мотора - неравномерна работа или нещо подобно?
Never mistake motion for action...
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Абе пич, това направо е подигравка. Как очакваш някой да си направи труда да го прочете това???
натиснете ТУК
натиснете ТУК
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Добре, а тия не се ли излагат малко...уж правят диагностика, а не могат да я разчетат...
Иначе тоя датчик с отклонението извън диапазона е логично да е заминал...
На мен ми мирише на повече от един проблем
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:4 са ти ламбдите - по 2 преди и след катализатора на двата колектора. Освен от тях, тази лампа може да светне от всякакъв проблем по електрониката на двигателя - може да е повреден датчик. Отиди в Юве, например, или Блейз, за да ти разчетат компютъра за грешки. Освен лампата, има ли някакъв физически проблем в работата на мотора - неравномерна работа или нещо подобно?
преди последната диагностика и изчистването на грешките колата едва работеше, трудно запали и постоянно се мъчеше да загасне и оборотите играеха от 400-1200. там ми казаха, че е работила на 4 цилиндъра, но по принцип това не било проблем. сега си работи нормално, освен, че лампата ме дразни като постоянно светка и гасне

sub_eleven написа:Добре, а тия не се ли излагат малко...уж правят диагностика, а не могат да я разчетат...
излагат, не излагат, ама не могат да ми оправят проблема, извинението беше, че правели по принцип само дизели, та затова не разбирали много от бензинки. иначе момчето имаше желание да помогне, ама само със желание явно не става.
а този блейз до южния парк, зад сребърна ли е? а за юве не се сещам нещо
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
Ха мерси
,ама кат нема тебе да го оправиш не знам как ше стане
, а Явор нещо не мога го намеря, та утре ще хода да дам торбата с парата на камората, нема как
немам лс..

немам лс..
13 мнения
• Страница 1 от 1