Странен проблем с температура на двигател

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Странен проблем с температура на двигател

Мнение от fil_82 » 16 Ное 2014, 21:28

Здравейте колеги имам странен и задълбочаващ се проблем който е влудяващ . Колата си загрява нормално термостата е сменен парно има да те убие но стрелката на температурата си стои в синия сектор малко помръдната към загряване.Мотора е М52 . По някое време всичко се оправя стрелката си идва на 12 часа . На следващото палене си стои само в синъото . по някое време се оправя за малко и пак се връща . това е много влудяващо като караш гледаш само там. Къде се намира този датчик на температурата на мотора и само един ли е или са два . Със сигурност не е този на радатора най отгоре . Има един долу на главата с 4 кабела под колекторите махах буксата прусках с контактен спрей и нищо . Чета тук във форума казват можело и от таблото да е но много се съмнявам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Странен проблем с температура на двигател

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Ное 2014, 21:45

Да, на главата под колекторите е датчика. Комбиниран е - подава сигнал към ЕКУ и към уреда на таблото. Не вярвам да е много скъп, тъй че го смени и виж какво ще стане. Или пък намери такова табло и пробвай с него.

Потребител
Аватар

Мнение от fil_82 » 16 Ное 2014, 21:51

ако сменя таблото ще ми светне лампата на air bega или кой знае какво още после диагностики чистене на грешки ..по добре да видя тоя датчик ...мо ще ми е любопитно дали някой е имал подобен проблем

Потребител
Аватар

Мнение от fil_82 » 17 Ное 2014, 19:47

Оказа се датчика затваряме темата

Назад към E39