Странен проблем с температура на двигател
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Странен проблем с температура на двигател
Здравейте колеги имам странен и задълбочаващ се проблем който е влудяващ . Колата си загрява нормално термостата е сменен парно има да те убие но стрелката на температурата си стои в синия сектор малко помръдната към загряване.Мотора е М52 . По някое време всичко се оправя стрелката си идва на 12 часа . На следващото палене си стои само в синъото . по някое време се оправя за малко и пак се връща . това е много влудяващо като караш гледаш само там. Къде се намира този датчик на температурата на мотора и само един ли е или са два . Със сигурност не е този на радатора най отгоре . Има един долу на главата с 4 кабела под колекторите махах буксата прусках с контактен спрей и нищо . Чета тук във форума казват можело и от таблото да е но много се съмнявам
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Странен проблем с температура на двигател
Да, на главата под колекторите е датчика. Комбиниран е - подава сигнал към ЕКУ и към уреда на таблото. Не вярвам да е много скъп, тъй че го смени и виж какво ще стане. Или пък намери такова табло и пробвай с него.
Re: Странен проблем с температура на двигател
ако сменя таблото ще ми светне лампата на air bega или кой знае какво още после диагностики чистене на грешки ..по добре да видя тоя датчик ...мо ще ми е любопитно дали някой е имал подобен проблем
4 мнения
• Страница 1 от 1