Загуби мощност както на бензин така и на газ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Загуби мощност както на бензин така и на газ
Колеги колата е 520 -газифицирана в българия преди 2,3 години -ходих последния месец на работа с нея сутрин разстоянието е не повече от 1 км толкова късо разстояние и само така на бензин не успява да превключи на газ -направена е на 30 40 градуса да превключва ,но за такова разстояние е нормално да не успее да превключи ,и днес газта ми беше на привършване а времето малко по топло ,обаче усетих че няма мощност вярно викам си кой знае какви боклуци надъното на бутилката ,обаче дори и като превключи на бензин няма мощност ,викам си какво става тука ,гледам на аборотомера стрелката при натиснат педал на та газта до долу много мудно мърда нагоре ,гледам и скоростомера скороста същата работа ,вярно че 520 са родени мъртъвци както казват колегите ама то такава мудност до сега не е било ,колата не е същата ,откак съм я купил ,не съм сменял даже и свещите дори и след монтажа на газовата уредба дали не е от там ,насочете ме от къде може да е ,цялата тая работа,предполагам ,че веднага ще ме насочите към диагностика
Re: Загуби мощност както на бензин така и на газ
съединителят ми и той отделя горе ,да не би пъда му е дошло времето ,вече се чудя ,възможно ли е да е пък от него
На първо време, кога за последно си сменял въздушен филтър ?
Не Мы такие, Жизнь такая
- fizzy
- Потребител
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E31
- Детайли за колата: 520i 24V автомат
Според мен си отговори на въпроса. Не знам колко я караш тая кола ама щом над 3 години не си сменвал свещи явно си им е дошло времето. Иначе и съединителя е за смяна. Дори и да не идва от там проблема тя милата кола се мъчи, погрижи се за нея 

- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
Мини една диагностика, за да провериш всички варианти с неработещи датчици(главно разпределителен вал). Ако след това нямаш яснота, ще го бистрим в темата.
П.П. От свещи колата прекъсва. Най се усеща, когато се подаде пълна газ на висока предавка при ниски обороти.
П.П. От свещи колата прекъсва. Най се усеща, когато се подаде пълна газ на висока предавка при ниски обороти.
колеги проблема е решен-от едно няма нищо какво следва,скобата която държи гофрирания мъркуч-въздуховод ли не знам,та тая мръсна скоба се завъртяла и главата на винта й притиснал палеца на механизма с моторчето и жилото ,не ще да се движи от този блокаж какво следва -това води до пълна загуба на мощност на газ, бензин ,на метан,на дизел и ако щете и каквото и да било -чупи се част от зъбния сектор вътре в моторчето ,слава богу по дължина ,извадихме в м кар -стара загора 2 парчета от сектора но за щастие по дължина и половината сектор на колелото остава здрав ,момчето ми каза голям късмет си извадил ,че това моторче -цялото е капсуловано ,струва бая пари ,ех няколко стотин лева,наляхме вътре течна смазка ,и сега колата ми си има ряз набира си нормално за ,мъртвец 520 но съм доволен ,така че една скоба поставена ,завъртяна не както трябва до какво води ,добре че се откри ,и че не се вкарах в някой филм на ужасите,като съединител,повдигачи,и тем подобни,и не по малко важно изчезна и иконата за стабилизиране те ес це ли ,беше нещо такова ,айде със здраве и обръщайте внимание на детайлите
6 мнения
• Страница 1 от 1