Захранване за уред срещу гризачи в автомобила?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: когато има гориво.
Мечтае да кара: Джесика Алба
Детайли за колата: Е30 316i; E36 318i; E39 528i; Е53 3.0i; Munich, Germany

Захранване за уред срещу гризачи в автомобила?

Мнение от AlCapone » 02 Ное 2014, 22:16

Здравейте колеги! Последната седмица намерих доста следи от мишоци и плъхове в двигателният отсег и ме побиват тръпки като се замисля какви поразии могат да ми направят но за радост още нищо не е пострадало. През изминалата седмица опитвах да се боря с тях с отрови разните му там лепещи капани и такива и имах някъкви попадения но гадовете явно нямат свършване......

И дойде времето за гугъл :) той ми каза вземи си това

www.otrovi.com/ultrazvukovi-ustroystva/ ... -12.1.html

като цяло отзивите за този вид уреди са по скоро положителни четох насам натам че вършели работа а пък и 25лв не са кой знае каква сума като се има впредвит риска за колата. Поръчах го и утре отивам да го взимам.

Устройството ще бъде монтирано в моторния отсег Въпроса ми е от къде ще е най удачно да взема захранване за уреда като най добре би било там да има ток само когато колата е изгасен но не е задължително защото лесно ще сложа прекъсвач и ще си го пускам ръчно. Но от къде да го взема тока :) Колата е 528i
Пушил съм в движение и с DJ STANCHO на мотора.....

младши ентусиаст
Аватар

Re: Захранване за уред срещу гризачи в автомобила?

Мнение от streetracing12 » 02 Ное 2014, 22:28

Колега къде стой тази кола в подземен гараж ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AlCapone » 02 Ное 2014, 22:39

Не гараж в двора на къщата ми. Това от значение ли е?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 02 Ное 2014, 22:52

Виждал ли си акумулатор за домашна аларма ?!
Ако не си - това е източникът на ток за теб ..
Само че нямам идея колко смуче тоз уред ?!
Иначе е нещо такова :
Изображение

Погледнато тогоре е колкото 3.5 инчов телефон, иначе е около 4 пръста високо ..
Провери където предлагат такива домашни аларми/СОТ или из нет-а !
Около 10-20 лв е една такава ..
И един hint - виж около теб дали има котки :D
Или питай някой който си гледа котки вкъщи ...
С извинение : малка част от котешката тоалетна под и около колата също върши работа ... Целта е миризмата на урина да ги гони ;) :bchug:
Сега видях че е 3W на 12V -> 0.25A ....
Демек това трябва да върши работа ...
Има и по-мощни :bchug:
Последна промяна ивчо на 02 Ное 2014, 23:08, променена общо 1 път
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 02 Ное 2014, 22:54

Ако не вземеш директно от акумулатора ток,колата няма да заспи и ще има и други теми :D
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 02 Ное 2014, 23:37

Тя колата ще заспи ама акумулатора ще умре въпреки това (250мА не са малко). Защо е необходимо да се захранва от колата това устройство след като колата е паркирана в гараж а в гаража предполагам има и контакти? Иначе казано защо не го захранвате от контактите в гаража?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 03 Ное 2014, 0:10

тези устроиства нямаше ли ги като екстра от завода?
аз на скоро отворих едно немско Е38 и зад таблото имаше гнездо на мишки.. кофти..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 03 Ное 2014, 7:28

действай с всички средства,да не ти показвам какво могат да причинят гадовете,направо ще се уплашиш.има хартиени капани с лепило по тях,мн са евтини,вземи и от тях.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AlCapone » 03 Ное 2014, 11:12

ивчо Варианта с автономен акумолатор не е лош но оскъпява а и не знам колко време ще издържи на консумацията на устройството да речем един 3.5Ah ? По мой сметки при консумация 250Ma на час, то ще дърпа по 1ампер на 4 часа и няма да искара и едно денонощие а да го зареждам всеки ден е безмислено? Разбира се има и такива акумолатори и с повече амперчасове но цените са като на един голям акумолатор за автомобил :) Котките не са вариянт защото и те не правят по малко бели :)

mfandakov Това ме навежда на мисълта защо пък да не го сложа в багажника при самия акумолатор все пак му дават 20квадрата периметър значи ще защитава и предната част на автомобила. Това за сега май е най удачно но все пак вариант в който да е в двигателния отсег ще е най добър поне според мен.

gentata Няма ток в скапания гараж :( а и не бих прикарал защото гаража не е точно мой :)

ares2 И аз съм чувал да има такава екстра дори и при други марки но уви аз нямам.

павката Ясна ми е работата точно за това се притеснявам и да сложих вчера две такива "тетратки" където са с лепилото и по късно отивам да я искарвам и ще видя имам ли успех.

Не вярвам да няма от къде да взема ток при двигатела пак казвам най добре би било ако има място на което ток има само когато колата е изгасена но съм отворен за всякъкви предложение?

Да ъпдейтна :) Един плъх по малко беше се залепил на капана с лепилото.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 03 Ное 2014, 22:38

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=82&fg=34

ето го оригиналният вариант - със сигурност е измислен да върши работа и има къде да се бодне в правилната букса :)

Пусни си една тема в търговския раздел че търсиш надали някой ще поиска повече от 20-30 лева за това, предвид, че не е нещо особено търсено и вероятно само му заема място.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AlCapone » 05 Ное 2014, 9:14

Cyberloner написа:http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DD51&mospid=47544&btnr=82_0871&hg=82&fg=34

ето го оригиналният вариант - със сигурност е измислен да върши работа и има къде да се бодне в правилната букса :)

Пусни си една тема в търговския раздел че търсиш надали някой ще поиска повече от 20-30 лева за това, предвид, че не е нещо особено търсено и вероятно само му заема място.

Предложението ти е добро но дали ще има къде да го бодна не знам.... Ако някой има опит с този вариант нека сподели?

Потребител
Аватар

Мнение от dr_doichev » 05 Ное 2014, 22:10

Имам този уред от 3 години и съм го монтирал в двигателния отсег до лявото бомбе и разширителния съд за една свободна шпилка.Захранването е постоянно от плюса /+/ с пластмасовото капаче от ляво на двигателя,а масата на един от трите болта на бонбето за амортисьора .Не съм забелязал да пада акумулатора дори след 3-4 дни незапалване на колата.Само през зимният период след 3-4 дни се усеща леко затормозяване при палене,но сигурно това е от акумолатора.Този уред го взех на същата фирма ,но тогава ги правиха с бели и поголеми кутийки и като отвориш капака стои грозно,но съм виждал какви поразии правят мишките и плъховете направо да ти се дореве.Ефекта за три години -нямам набези от гризачи,но и не съм оставял колата за по продължително време до такива.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 06 Ное 2014, 15:37

dr_doichev написа:Имам този уред от 3 години и съм го монтирал в двигателния отсег до лявото бомбе и разширителния съд за една свободна шпилка.Захранването е постоянно от плюса /+/ с пластмасовото капаче от ляво на двигателя,а масата на един от трите болта на бонбето за амортисьора .Не съм забелязал да пада акумулатора дори след 3-4 дни незапалване на колата.Само през зимният период след 3-4 дни се усеща леко затормозяване при палене,но сигурно това е от акумолатора.Този уред го взех на същата фирма ,но тогава ги правиха с бели и поголеми кутийки и като отвориш капака стои грозно,но съм виждал какви поразии правят мишките и плъховете направо да ти се дореве.Ефекта за три години -нямам набези от гризачи,но и не съм оставял колата за по продължително време до такива.

Здравей колега,на съпругата ми Ситроен Ц4 има оригинално монирано,колата е от Германия ,предполагам това е причината,води се като екстра проверих го защото там има доста гризачи не само мишки.Свързано е директно към захраващият блок.
Нищо лично ,Просто бизнес !

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 08 Ное 2014, 21:58

Има един спрей против гризачи на Бардал.Дават го да се пръска през 15 дни.Може да пробвате с него.

Потребител
Аватар

Мнение от spam233 » 09 Ное 2014, 13:52

Здравейте, има спрей против гризачи на марката "MOTIP". Един приятел го използва за комбайната си и е много доволен. Казва се спрей против Белки.
Купил си го е от тук: http://abvmarket.bg/product/311/sprey-protiv-belki-motip.html

Назад към E39