Два въпроса за е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ги като каляски !

Два въпроса за е39

Мнение от Yandel » 05 Ное 2014, 20:00

Здравейте колеги, търсих из форума но не открих каквото ми трябва за това пускам нова тема
Въпросите ми са следните...отностно печката дали се включва сама или трябва да се настрои някак и също така дали затопля и охлаждащата течност или само купето?
Също така как да накарам телевизора да работи и трябва ли ми декодер или... :?
колата е 2001г 525д

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Два въпроса за е39

Мнение от boksioraE39 » 05 Ное 2014, 20:49

Печката трябва да се отключи с програма и да си я пускаш от навито и да грее охладителната течност на колата ти.
За това е водна печка,суха печка не съм виждал в лека кола освен на заз..
Трябва да цифров декодер за тв-то и аз нямам тв откакто я спряха..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 05 Ное 2014, 22:42

Всички дизелови Е39 имат фабрично монтирана печка Webasto. Тя от така наречените "водни печки" които подгряват охладителната течност. (следователно мотора, следователно по-бързо достига работна температура - по-нисък разход на гориво, по-малко изхабяване на мотора, по-бързо ще започне да духа топло) При бензиновите модели само тези с осем цилиндъра имат печка. (поне аз фабрична печка на шестак не съм виждал)
Печката се включва автоматично под определени градуси на околната среда. Има опция да се управлява автоматично, ако е отключена. Да се управлява означава да се наглася час кога тя да се включи.
Ето тема с доста писано по този въпрос - viewtopic.php?f=35&t=178951

Относно телевизията - колата за да приема ТВ сигнал има тунер, но той не е цифров по стандарта които се въведе и в нашата страна MPEG4. Трябва ти нов афтърмаркет тунер с които да имаш цифрова телевизия.

Занапред първо използвай търсачката за отговор на въпроса ти и след това ако не можеш да намериш точен отговор който те удовлетворява пускай нова тема. Сам разбираш че няма смисъл от толкова много еднакви теми.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 06 Ное 2014, 0:59

Bavarcho написа:При бензиновите модели само тези с осем цилиндъра имат печка. (поне аз фабрична печка на шестак не съм виждал)

Има и при шестаците фабрично монтирани. Това е кода по вин: S536A Standheizung.

Назад към E39