Съвет за Липса на Антифриз

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Съвет за Липса на Антифриз

Мнение от sz1019 » 22 Окт 2014, 16:37

Двигателя е m52b28 '97 единичен ванус. Така, значи купих кола, която се оказа, че има теч от към казанчето на радиатора. След смяна на О-пръстените и запечатване със силикон видим теч вече няма. Карам колата и поглеждам казанчето на следващия ден и виждам, че казанчето е празно. Мисля си, сигурно е имала въздух в системата и съответно доливам. Няколко дни под ред обаче доливам по над литър антифриз / вече вода/ и казанчето винаги е празно след шофиране примерно 2 часа, независимо от пробега. Нивото на маслото не се покачва и на пръчката маслото не е пресечено, на капачката на двигателя има някакъв конденз и бозичка, но определено не е много, обаче пък маслото е ново на няма и 300км.На пипане маркучите са твърди, но при положение че доливам всеки път като карам колата, може и да има въздух в системата. На пръв поглед колата отдолу изглежда суха, и че няма течове. Сутрин следя отдолу дали случайно не изтича някъде, свалена е кората под двгателя, за по-добра видимост. Отзад излиза проздрачен дим като от конденз докато е студена, на мен ми не мирише на антифриз, но пък знам ли ...

Ако може да ми дадете съвет как мога със сигурност да проверя дали има проблем в гарнитурата на главата, самата глава е спукана без да се сваля или проблема е в охладителната система, някое съединение спукан радиатор и т.н., ще съм много благодарен.

Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Съвет за Липса на Антифриз

Мнение от ивчо » 22 Окт 2014, 20:17

Е ти пък - сипва се парфюм в охладителната и ходиш да душиш отзад !
Ако има прпуск ще си каже ...
Може просто да и трябва антифриз - в сми количеството да е малко !
Обезвъздушаваш ли я ?! Провери колко събира и си я запълни както ѝ дават !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 22 Окт 2014, 20:37

Погледни дали е здрав корпуса на термостата,защото ако от там изтича по малко се лее по блока и колата го изпарява,ако има дири бели надолу
там е проблема
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

Потребител
Аватар

Мнение от sz1019 » 24 Окт 2014, 11:03

Обезвъзушихме я от всички места след като правихме казанчето но след това не съм. Обаче вчера след като писах тук излезнах на разходка и видях че и подпушва отзад. Ясна става работата ще я карам да разглабят главата, за съжаление дано поне не е спукана

Назад към E39