Искам да питам за дебитомера
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
не,имам дебитомери и за 320д,530д който няма нужда да се програмиратstefan_bmw7 написа:а като се сменя дебитомера с нов програмира ли се новият дебитомер по някакъв начин с данните на колата

- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
VRPerformance написа:не,имам дебитомери и за 320д,530д който няма нужда да се програмиратstefan_bmw7 написа:а като се сменя дебитомера с нов програмира ли се новият дебитомер по някакъв начин с данните на колата

- bad_bad_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Х5 Е70-3.0D
- Мечтае да кара: BMW X6M
+1 аз Икономичност, Екология и Колегата знае че Дебитомера прави чудеса с Чиповете. А и както казаха по горе колегите. Дебитомера е свързан с данните от ЕГР(АГР). Но в крайна сметка не е опасно да се кара и без денитомер. ЕКУ-то си има определени зададени параметри при липса на живи данни[/quote]
би ли обяснил по подробно може и на ЛС
би ли обяснил по подробно може и на ЛС
ex E36-97"................ ex 525dA-02"-163kc++
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
ex 330d-00"-184kc......ex 320d-02"-150kc
ex E36-tds-97"...........ex 118d-05"-122kc
ex 320d-99"-136kc......ex 330d-03" - 184kc+
ex 320d-00"-136kc......ex 530dA-05" - 218 kc
ex E83-05"-3.0dA-204kc...ex E90-320i-150kc
E60-530xdA-231kc...ex.E60-530dA-sed-3БР.
now loading pleace wait..............
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
bad_bad_boy написа:+1 аз Икономичност, Екология и Колегата знае че Дебитомера прави чудеса с Чиповете. А и както казаха по горе колегите. Дебитомера е свързан с данните от ЕГР(АГР). Но в крайна сметка не е опасно да се кара и без денитомер. ЕКУ-то си има определени зададени параметри при липса на живи данни
би ли обяснил по подробно може и на ЛС[/quote]
Видия си ЛС. А за чиповете ... + или - Ще си мълча, че ще стане офф топик
- simke78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E63 650
- Мечтае да кара: BMW М6
Re: Искам да питам за дебитомера
Колеги,колата не ми работи на ниски обороти,иначе се форсира,но отдръпна ли си крака на газта веднага губи обороти и гасне.Като бях на диагностика ми отчете грешка -дебитомера или МАФ.Възможно ли е да е дебитомера,защото никъде не прочетох,че колите гаснат на ниски обороти?Колата ми е Е39,520и,1997.
Мерси
Мерси
- alkazalcer
- Потребител
-
Здравейте,искам да споделя с вас следното нещо,понеже чета и виждам че се заформи спор.Имам БМВ 525ТДС 99'.Споделям мнението на колегите за екологията и за АГР-а.Та при мене беше следния проблем-колата изгуби какъвто и да било ряз,двигателя работеше супер неравномерно.Ходих на диагностики-била помпата и дебитомера,но според тях дебитомера не оказавал влияние на мощността-Бош сервиз Авел в Пловдив.ок.центроваха я.колата се оправи за около седмица.След това умря пак.Отидох в Мкар Пловдив,След диагностиката момчетата бяха убедени че е МАФ-а,споделих с тях мнението на тяхните колеги,а те съвсем категотично заявиха че са убедени в тяхната диагноза.Та смених го МАФ-а.И да не повярваш колата се оправи
. Та колеги след като ми обясниха момчетата от МКАР мога да кажа че дебитомера влияе доста на мощността на колата.Благодаря.Поздрави.

Колеги вече писах за моя проблем но май в неподходящата тема за което се извинявям.Та накратко става въпрос за това че днес ходих да си взимам една 523-ка,колата работеше перфектно ,двигателя спи и на празен ход и в движение,но за 6 цилиндров бензинов мотор със 170 к.с беше доста куца и мудна,не следих оборотите но като цяло си набираше много бавно.И преди съм карал същия агрегат и съм запознат напълно с възможностите му.И веднага си помислих за дебитомера че може да е от това,но там откъдето щях да я взимам нямяше сервизи на които да се доверя,и се отказах.Много ми хареса колицата и се разбрахме с продавача утре да я прегледа и естествено ако има нещо такова той ще поеме разноските.За това моля ако някой може да помогне с някой съвет или и има идея дали е от нещо друго проблема нека пише,и ако евентуално е от дебитомера,колко върви един нов например.
- simke78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E63 650
- Мечтае да кара: BMW М6
Колега Ево-9,смени си катализатора,сигурно ти е заминал!
- sunay94
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW X6
- Детайли за колата: BMW 320d
Аз искам да споделя за моята е46-ца , с дебитомер слабо върви много тромаво стига до 3 хиляди оборта , гъзта до дупка и не наема , изключвам буксата на дебитомера и хвръквам , нищо общо .. това всичкотоси от дебитомера ли е ? за смяна ли е или да се търси проблема на друго място
Мерси предварително 

- ivailo0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530dA M-Tech ///M-Pack
Дебитомер!
- borislav_atanasov1
- Потребител
-
здравейте колеги аз съм със 320d 136 hp колата до 2000 оборота е ужасна едвам потеглям гори повече и пуши Черно помагайте че главата ми гори вече
- pits
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: е30
- Детайли за колата: е39
Аз имах проблем с прекъсване при ниските обороти, най-вече когато е студен.
След като почистих дебитомера с спрей за почистване на дебитомер, проблема изчезна напълно.
Колата не записваше никакви грешки в компютъра.
След като почистих дебитомера с спрей за почистване на дебитомер, проблема изчезна напълно.
Колата не записваше никакви грешки в компютъра.