Малко инфо

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Малко инфо

Мнение от bam-bam » 08 Сеп 2014, 21:49

Предстои смяна на маховик, ако след разглабянето не се окаже нещо друго, но натам сочат всички симптоми.
Питането ми е заслужава ли си 2 ръка било то от морга или кола тотализирана или да се взима нов.
Може ли да се смени само маховика или трябва комплект ?
Цените на нов ги знам и не са много оферта, но ако няма гаранция с 2 ръка .. лошо.
Някой колега да е правил скоро такива гимнастики и да сподели какъв е по-добрия вариант.
Колата е 520и 99та двоен ванус, мога да дам и ВИН някой ако иска да го провери.
При потегляне и задна има едно притрисане, но като е студена колата почти не го прави.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Малко инфо

Мнение от zvetiko » 09 Сеп 2014, 9:48

Колега, едва ли някой ще ти даде гаранция за маховик втора ръка, след като и при нов, гаранцията е с доста условности. За да си спокоен, трябва да смениш всичко, освен, ако не го правиш сам, труда е безплатен и си склонен към експерименти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 09 Сеп 2014, 10:51

Аз съм взимал втора ръка, беше перфектен и го търкалях около 70-80 хиляди и още си е без проблеми. Просто като взимаш търси някой в добро състояние. Съединителя не бях сменял тогава, а преди това, така че при ремонта смених само маховика.
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 16 Сеп 2014, 14:09

Гледаш да не е разбит новия като взимаш и после е на късмет....... За съединителя ако не ти е заминал не е нужно да го сменяш и него, но ако е тръгнал- така и така разколачваш го смени. За двойния ванус не знам как е, но за м52 единичния се слага спокойно обикновен маховик от м50 и се забравя за цялала демпферна чудесия, даже колата става по рязка една идея при превключване (мое мнение).

Назад към E39