Проблем с чистачки

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с чистачки

Мнение от swindler » 27 Юни 2013, 21:04

знам че има теми по въпроса но отговор в тях не открих

проблема е следния
паля колата и включвам от лостчето. чистачките работят с една и съща скорост без значение на коя позиция е лостчето. работят около 15 секунди и спират където им е кеф. ако опитам пак да ги пусна чистачките не тръгват преди да махна контакта и да го върна пак на контакт. когато спират се чува как релето изцъква и край... (релето мисля е с номер 327 по спомен и е кафяво/оранжево)

сменях лостче, разглобих моторчето (раздвижих и смазах) отворих и релето и в него имам леки съмнения. няма някви фатални щети, но се забелязват едва доловими разтопявания на пластмаса на 1 или 2 места.

къде да търся проблема?

Потребител
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: м5 и е65

Re: Проблем с чистачки

Мнение от brusnarq » 28 Юни 2013, 19:34

Здравей,имах и аз същия проблем като твоя.Проблема при мен беше в това че,събираше вода в гнездото на чистачките,просто бяха заминали уплътненията и от там се запушвало с всякакви мръсотии и като вали се пълни с вода и пречат на чистачките да функционират.Виж си все пак уплътненията там до чистачките как са и вътре дали има някакви боклуци,ако има изчисти едни нови уплътнения и си готов,поне при мен беше така и сега нямам проблем от почти година.Успех и поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 20 Авг 2014, 20:37

При мен се появи същия проблем колега.Ще съм благодарен ако споделиш как се оправи при теб.
Пускам чистачките,работят 15 сек.и спират където им е кеф.Колата е 528 97г с двете цикламени релета съм.Гледах ги не е от тях.Имам и сензор,но сега не работи.Като спрат след 15 сек,вече не работи и пръскането,докато не изкл.контакт и не го подам пак
Благодаря предварително
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от Batov » 21 Авг 2014, 10:02

Явно не съм само аз с този проблем... Всички чакаме с нетърпение решението на неконтролируемите си чистачки :)

Потребител
Аватар
Кара: e39 523 touring

Мнение от vladoboys » 25 Авг 2014, 15:47

При мен задната не работи с 523 1998год . Комби съм

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 27 Авг 2014, 20:04

При мен проблемът беше вътре в моторчето.Като го отворите на капачето има едно цк ключе.То беше зле.Размина му се само със спрей за почистване на контакти.После смазка,малко силикон на гарнитурката,монтаж и готово.Като нови
ИзображениеИзображение

Назад към E39