проблем с климатик е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с климатик е39

Мнение от Mihaylov » 13 Авг 2014, 22:45

Здравейте колеги, от 1-2 седмици климатика ми се стуваше че започва да охлажда по бавно,днес беше по същият начин, но в един момент спря да духа студено а в купето замериса на изгурял кабел ,отворих капака и видях че около ремъците на двигателя (от ляво и дясно) имаше много пръсики от растопен материал(като асфалт) който беше още горещ. Питането ми е какъв мове да е проблема, колко ще стува и дали мога да я карам (трябва да ходя до морето)благодаря предварително колеги.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Re: проблем с климатик е39

Мнение от bobo1903 » 13 Авг 2014, 23:40

Колега с подобно запитване никой няма как да ти помогне без да види колата ! Най-добре ходи поне в сервиз за климатици да измерят фреон или да ти видят инсталацията в някой ел.сервиз .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 14 Авг 2014, 12:44

Да не се е стопил ремъка дето върти компресора на климатика?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 14 Авг 2014, 13:19

M5 написа:Да не се е стопил ремъка дето върти компресора на климатика?

Това разтопеното е от съединителя на компресора, явно е запекъл компресора и се е разпаднал самия съединител.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 14 Авг 2014, 21:36

Да се възползвам от темата на колегата да питам. Компресора подлежи ли на рециклиране и/или потдръжка? Най-малкото едни лагери да се подменят.
40653

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 14 Авг 2014, 21:55

kener написа:Да се възползвам от темата на колегата да питам. Компресора подлежи ли на рециклиране и/или потдръжка? Най-малкото едни лагери да се подменят.

Подлежи , той е като алтернатора г/д. Ама като цяло живее доооста време и като се скапе е по-лесно да се вземе 2-ра ръка отколкото да се рециклира.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 15 Авг 2014, 17:07

kener написа:Да се възползвам от темата на колегата да питам. Компресора подлежи ли на рециклиране и/или потдръжка? Най-малкото едни лагери да се подменят.

подменят се

Потребител
Аватар

Мнение от Mihaylov » 15 Авг 2014, 22:10

Здравейте,оказа се че се е скъсал съединителя на компресора.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 16 Авг 2014, 0:01

:OT:
Не искам да пускам нова тема и се извинявам на колегата, че пиша в неговата, но въпроса ми е за пускането на климатика..
Винаги съм практикувал пускането на климатика като дам на свободна, цъкна копчето и после полека вдигна оборотите и върна на съответната предавка (това ако съм на извънградски път). Обаче се замислих колегите с автоматични скорости пускат ли го ако са със 120-140km/h ? Или още от преди това? Не знам защо ми се е забило /по-скоро като навик ми е станало/ така в мислите, но преди години по път за морето с едно гранд чероки под капака всичко стана леш..от сервиза обясниха, че при висока скорост като се пусне климатика и не е дадено на свободна, цялата карантия не може да смогне на оборотите и става чудо..Та има ли нещо такова ? :bchug:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 26 Авг 2014, 18:32

Гробна тишина :mhihi:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 26 Авг 2014, 21:17

Много често се усещам че ми е топло в колата и пускам климатика и на магистрала ,а тази кола я карам най вече по магистралите никога ама никога не съм се съобразявал с 20 ли карам или с 150.Имах пътуване скоро до Гърция и по пътя ни ставаше ту топло ту студено бяхме 5 човека, аз и 4 жени :mhihi: и те през цялото време не знаеха топло ли им е или студено :lol: .
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

ентусиаст
Аватар

Мнение от doomy525 » 26 Авг 2014, 23:06

Благодаря за отговора.. :bchug:
Не знам защо така съм запомнил и от тогава чак изтръпвам ако съм с над 100+ km/h и без да искам бутна копчето за климатика..вярно, че нищо не е ставало ама..сигурно цял живот така ще си правя :lol: :mhihi: и ако нещо стане някога минути след пускането му ще си кажа "ей го, знаех си" :mrgreen:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 27 Авг 2014, 0:07

Mihaylov написа:Здравейте,оказа се че се е скъсал съединителя на компресора.

е значи познах :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E61
Мечтае да кара: BMW E39 M5

Мнение от Batov » 27 Авг 2014, 16:57

doomy525 написа::OT:
Не искам да пускам нова тема и се извинявам на колегата, че пиша в неговата, но въпроса ми е за пускането на климатика..
Винаги съм практикувал пускането на климатика като дам на свободна, цъкна копчето и после полека вдигна оборотите и върна на съответната предавка (това ако съм на извънградски път). Обаче се замислих колегите с автоматични скорости пускат ли го ако са със 120-140km/h ? Или още от преди това? Не знам защо ми се е забило /по-скоро като навик ми е станало/ така в мислите, но преди години по път за морето с едно гранд чероки под капака всичко стана леш..от сервиза обясниха, че при висока скорост като се пусне климатика и не е дадено на свободна, цялата карантия не може да смогне на оборотите и става чудо..Та има ли нещо такова ? :bchug:

Моята е автоматик и реша ли да пусна климатика в движение спирачки до 65км\ч, за да изключи от скорост, пускам и пак газ :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 комби

Мнение от Vaio E30 » 27 Авг 2014, 17:22

и моята е автомат и го пускам когато си искам но когато ми го пълниха ми казаха,че е хубаво да се пуска на ниски обороти при тръгване например защото ако си с 160км/ч и блокира съединителя на компресора става манджа а при ниски обороти дори и да стане е по поправимо :lol:
Изображение Изображение

Назад към E39