Въпрос за 525Д с чип

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за 525Д с чип

Мнение от halidon » 21 Авг 2014, 23:54

Здравейте колеги имам едно питане.Колата я купих преди няколко дни и моят майстор ми твърдеше че датчика на рейла е прецакан и на място колата менеше обороти,но след като я покарах около 100 км се пооправи и я оставих за обслужване.Днес си я взех от майстора и ми направи впечатление че с новия датчик колата пуши много повече от преди с повредения (уш), колата е без катализаторите но така я купих.Та дайте ми идея дали майстора е сложил нов датчик или си е правил нещо по стария или някой втора употреба, или само ме дере за пари и колко пари е този датчик че той ми обяви 230лв.МЕрси за помоща

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 22 Авг 2014, 6:39

Я по-добре отиди на друг майстор. Да се закачи колата на диагностика и да си каже какво не й е наред. Не е нормално с подмяна на дефектирала част положението да става по-зле. Но пък и дето нямаш катализатори и този чип ако не е редовен... Трябва да си се почне подред всичко. Налягане в рейла и всички други важни параметри ще излязат и ще се прецени къде е проблема. Ако всичко накрая е ок и продължи да пуши то вероятно този чип не е особено качествен или пък е имало някакво навлизане на масло по всмукателната или изпускателната система (при заминало турбо да кажем) и съответните турбо пътища или тръби все още се прочистват. Но и това подлежи на проверка все пак, стига майстора да знае какво да прави. За датчик на рейла можеш да намериш в интернет някой интернет магазин за авточасти и да видиш горе-долу каква е нормалната цена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Re: Въпрос за 525Д с чип

Мнение от larry_boy » 22 Авг 2014, 8:38

halidon написа:Здравейте колеги имам едно питане.Колата я купих преди няколко дни и моят майстор ми твърдеше че датчика на рейла е прецакан и на място колата менеше обороти,но след като я покарах около 100 км се пооправи и я оставих за обслужване.Днес си я взех от майстора и ми направи впечатление че с новия датчик колата пуши много повече от преди с повредения (уш), колата е без катализаторите но така я купих.Та дайте ми идея дали майстора е сложил нов датчик или си е правил нещо по стария или някой втора употреба, или само ме дере за пари и колко пари е този датчик че той ми обяви 230лв.МЕрси за помоща

Тя една печка може ба пуши поради МНОООГО причини. Да речем, че след смяната на датчика, пуши черно заради богатата на гориво смес. Която от своя страна е богата заради прословутия чип... и т.н. Сещам се за поне още 3-4 неща...

Назад към E39