Свирещ ремък на компресора на климатика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Свирещ ремък на компресора на климатика
Здравейте колеги! Ремъка на климатика беше много стар и се скъса в движение, смених го с нов(gates 5pk908), но се появи странен проблем при каране през около 30-40 започва да свири за 2-3 секунди и спирa и усеща се как колата "забива муцуната". На някой случвало ли му се е нещо подобно? Благодаря предварително!!! 

- bong_666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d F10
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: Свирещ ремък на компресора на климатика
Относно свиренето добре ли си го обтегнал ? Провери си и ролката да не е запекла, защото няма логика след смяната на ремъка колата да ти забива.
- Trixster
- ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA
- Мечтае да кара: на nordschleife
Ролката свири, а не ремъка. Смени си ролката и без това като се е скъсал ремъка най-вероятно и тя не е била сменяна скоро.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle
Aristotle
- georgi_1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 528i 1996г.
Ролката се движи нормално, проверих го като нямаше ремък. Ако е тя не трябва ли да вие непрекъснато, а при мен се чува звук на приплъзване(свирене) на ремък. Според мен ремъка е леко хлабав 5рк908 модел е и мисля да сложа по-къс да речем 5рк890, но в аутоплюс излезе първия ремък, че е за колата. Може и автоматичния оптегач да е повреден и да не опъва както трябва ремъка, но се опасявам да няма проблем с компресора, защо ли така товари ремъка и двигателя.
4 мнения
• Страница 1 от 1