Въпрос за виското 528и

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за виското 528и

Мнение от dean__ » 06 Авг 2014, 13:55

Здравейте колеги,

Имам странната ситуация с перката за охлаждане на двигателя и по скоро виското. Перката се върти абсолютно с еднаква скорост без значение дали тъкмо паля колата или е загряла. Колата си загравя нормално бързо и зацепва на 90 градуса и не мърда, вчера съм седял 30 минути на място и колата не мръдна от 90 градуса а виското въртеше перката с една и съща скорост откакто я запалих (бавно, може да се спре с хартия). Виското ми е това с 4 болта на Бер, смених го - взех друго пак такова - същия резултат. Знам че при положение че колата не загрява - к'во го мисля, но все пак се чудя номално ли е да върти с една и съща скорост на току що запалена и на загряла кола ? Е39тката е 528i. Благодаря предварително.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i
Мечтае да кара: BMW M6 G-power
Детайли за колата: Не е перфектна,но си я обичам..;pp

Re: Въпрос за виското 528и

Мнение от lud fen » 07 Авг 2014, 10:09

И моето е така колега,но съм нямал проблеми вече 2 години и си го карам така,сега в тези жеги го чувам да бучи като вълк за 5-10 мин и после всичко се оправя,щом не не загрява колата всичко е ок...та не му мисли колега

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 07 Авг 2014, 18:55

Стрелката от 75 - 105 градуса седи в центъра , човек без апаратура няма как да гледа колко градуса е ( освен от скритите менюта в таблото ). Щом ти седи там стрелката не виждам кво толкова се плашиш.

заеби не го барай виското , като се преебе ще разбереш моментално.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 09 Авг 2014, 13:06

omegaart написа:Стрелката от 75 - 105 градуса седи в центъра

75-115

След като си покарал колата и е загряла,спри и я остави да работи на място 1-2мин ,подай рязко газ и слушай дали самолета излита( при изправно виско,трябва да се чува силно бучене)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 52Oi

Мнение от Николай К » 15 Авг 2014, 8:51

Опитай да го завъртиш на ИЗГАСЕНА кола, без значение топла и студена.
На приятел, на пасат, бяха блокирали лагерите, и се въртеше със скоростта на мотора- като подадеше повече газ и перката направо мърдаше цялата напред.
Ако не е така, значи нямаш проблем, защото другата крайност е да не зацепва изобщо.
Поздрави!
Николай Кадийски

Назад към E39