Странно тресене

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW e39 528i - автоматик

Странно тресене

Мнение от hrisimirG » 26 Юли 2014, 0:57

Здравейте. Рових в търсачката, търсих и в гуугъл, но не намерих нещо сходно с моя проблем. Проблемът е следния - както си карах по магистралата (с около 110км/ч) изведнъж колата започна да се тресе и тресенето постепенно се увеличаваше. Изглеждаше така, сякаш е спукана гума, но не беше това. Спрях колата и излезнах да проверя, но гумите си бяха наред. Погледах я още малко, тъй като не разбирам много и не знаех какво друго да правя и се качих пак. Потеглих с ниска скорост и се усещаше съвсем леко как колата подскача, мисля че всичко идваше от задната част на автомобила. Увеличих скоростта, отново до 110км/ч и това силно тресене, за което писах по горе, вече го нямаше. Под 'силно тресене' разбирайте, че буквално колата подскачаше и не можеше да се кара така. Продължих да си карам нормално и така докато се прибрах, нямаше и помен от тресенето. Имам и едни други наблюдения, които не знам дали са свързани с този проблем, но ще ви ги споделя. Имаше едно постоянно тресене при скорост от 80-100км/ч, закарах колата на гумаджия и се оказа, че задните джанти бяха доста дисбалансирани. Майстора ги оправи и това тресене изчезна. След това обаче, на моменти ми се струваше, че колата отново претриса(доста по леко от описаното горе, почти не се усещаше), но си казвах, че си внушавам и че всичко е наред. С времето обаче, това 'тресене на моменти', не изчезваше и след днешната случка на магистралата съм сигурен, че го е имало. Може да ви се струва странно, но мисля че когато се возех сам в колата, се усещаше повече, отколкото когато има някой на задните седалки. И последно - когато натисна рязко спирачка и колата спре, има едно поклащане напред-назад и също ми се струва, че го има повече, когато съм сам, отколкото когато има някой отзад, а и като цяло усещам, че колата не е напълно стабилна и имам чувството, че всичко идва от задницата.

Не знам дали са свързани всички тези неща, които изписах, но се надявам някой, който знае за какво иде реч, да ги навърже и да ме насочи къде е проблема.
Колата е е39 528 автоматик.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Re: Странно тресене

Мнение от ShibinG » 11 Авг 2014, 14:45

висящ лагер на карда и (или) гуменото каре
6>4

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 11 Авг 2014, 18:57

Колега за това поклащане напред назад при спиране бих ти препоръчал да си прегледаш тампоните на задния мост ....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 12 Авг 2014, 14:16

при мен така се получи когато се разпадна висящия лагер :confused:
Изображение
Изображение

Назад към E39