Смяна на заден сензор-парктроник

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар

Смяна на заден сензор-парктроник

Мнение от flex_k » 08 Юни 2014, 22:24

Здравейте колеги това което ме вълнува търсих, но не намерих нищо във форума.Значи става въпрос за смяна на заден сензор-парктроник м-пакет 2003 година 525д е39 тези които се намират на задната бронята(между лайсните поставени на бронята).Единия ми сензор е изгорял и трябва да го сменя(прав трипинов)Ходих на диагностика и така ми казаха, че бил за смяна а ми поискаха за нов оригинален с работа 230лв.Въпроса ми е някой правил ли го е сам, защото трябва да се сваля цялата задна броня и заслужава ли си или да ходя да ми го сменят в някой сервиз.Смяната на самия сензор не е трудна, но по-гадното нещо е свалянето на задната броня.Мерси
BMW E39 FOREVER ( !!! )

младши ентусиаст
Аватар
Кара: лимузина

Re: Смяна на заден сензор-парктроник

Мнение от bat_gosho » 08 Юни 2014, 23:35

Аз имах един изгорял,установих го с пипане и слушане,смяната е елементарна - свалят се само лайстните,Поне при Е38 е така,едва ли ще има разлика.Датчикът го взех от колега 2ра ръка около 30ина лв по спомен. :yes:

Аватар

Мнение от flex_k » 08 Юни 2014, 23:54

bat_gosho написа:Аз имах един изгорял,установих го с пипане и слушане,смяната е елементарна - свалят се само лайстните,Поне при Е38 е така,едва ли ще има разлика.Датчикът го взех от колега 2ра ръка около 30ина лв по спомен. :yes:

Колега аз вече го разбрах кой е за смяна ходих на диагностика, но при мен точно този не е на лайсната а е поставен на бронята при което трябва цялата броня да се сваля :banghead:
BMW E39 FOREVER ( !!! )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 11 Юни 2014, 22:55

Колега, вземи си един втора ръка за трийсетина лева и си го смени сам...дори и да си с комби, дори и да трябва да свалиш бронята, не е кой знае каква работа, ама тея пари дето ти искат за един датчик, макар и нов, ми се струват множко :dunno:

...а по принцип да разбереш кой датчик не ти работи - даваш на контакт, слагаш задна скорост, отиваш до датчиците и слушаш кой не "цъка".

Аватар

Мнение от flex_k » 16 Юни 2014, 16:50

Ето тук се вижда много добре какво се сваля за да се разглоби задната броня :ok:

https://www.youtube.com/watch?v=EoGBWVjuEu0
BMW E39 FOREVER ( !!! )

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от shmotza » 17 Юни 2014, 19:55

flex_k написа:Ето тук се вижда много добре какво се сваля за да се разглоби задната броня :ok:

https://www.youtube.com/watch?v=EoGBWVjuEu0

май си спестил 200лв за море :mhihi:

Назад към E39