Втвърдяване на педала на спирачките.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 TDS

Втвърдяване на педала на спирачките.

Мнение от Vladocbr » 03 Юни 2014, 9:42

Здравейте колеги. Знам че има доста теми за спирачките но не намерих конкретен отговор на това което мен ме интересува. Та нормално ли е при работещ двигател когато напомпам три-четири пъти спирачките педала леко да се втвърдява? Понеже колата е автомат след това напомпване примерно на светофар леко я отпускам и когато пак натисна спирачката се усеща не спиране. Нормално ли е също пак при запален двигател на място при натискане и задържане силно на спирачката педала леко да слиза надолу?
Предварително Благодаря.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Re: Втвърдяване на педала на спирачките.

Мнение от kraininski » 03 Юни 2014, 9:47

Вакум помпа или некой от маркучите на сервото издиша.А потъването на педала най-вероятно е от заминаваща си спирачна помпа и/или въздух в системата - обезвъздуши системата преди да започваш с ремонтите :bchug:
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladocbr » 03 Юни 2014, 11:03

Спирачната течност е сменена и системата е обезвъдушена. Вакум помпата може да не прави достатъчно дебит или? Потъването на педала в движение не се усеща, а само в спряло положение като напъна педала (на спирачката) слиза бавно надолу.

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 03 Юни 2014, 12:09

Ами можеш да я свалиш вакум помпата(отпред на двигателя горе, върти се от разпр. вал) ше я врътнеш на ръка и то ще си каже дали е разшлякана.Но си провери маркучите на сервото, да не фучи някой.Това за твърдостта.А потъването на педала, ако няма въздух ще да е от спирачна помпа.....изтърват гумичките вътре
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 03 Юни 2014, 21:35

Адаш,нищо и няма на колата,не се шашкай!Нормално е ;) Просто не си играй толкова със вакуума на спирачката,че понякога не хваща :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladocbr » 05 Юни 2014, 7:48

Адаш това за потъването на запален мотор ли казваш че е нормално? Шашнах се щото на жената колата Ярис го няма това явление.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 05 Юни 2014, 13:41

За втвърдяването и намяляването на спирачния ефект при неколкократно натискане на спирачката на сфетофар както казваш ,и на новите БМВ-та е така ,лично пробвано :mhihi:

За потъването на спирачния педал освен да те посъветвам да си направиш една профилактика на спирачните водачи(имал съм такива случаи и колкото да е нелепо се оправят след профилактика),друго не ми идва на ум.....мисля че си проверил вече маркучи,серво,изпускане на течност,пълно серво с вода от запушени дренажи....?

П.С Като те знам ,че си 2-ти колкото трите хикса,не съм сигурен колко леко натискаш педала на спирачката и дали при силата която прилагаш наистина не е нормално да потъва педала :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladocbr » 05 Юни 2014, 15:48

meha написа:За втвърдяването и намяляването на спирачния ефект при неколкократно натискане на спирачката на сфетофар както казваш ,и на новите БМВ-та е така ,лично пробвано :mhihi:

За потъването на спирачния педал освен да те посъветвам да си направиш една профилактика на спирачните водачи(имал съм такива случаи и колкото да е нелепо се оправят след профилактика),друго не ми идва на ум.....мисля че си проверил вече маркучи,серво,изпускане на течност,пълно серво с вода от запушени дренажи....?

П.С Като те знам ,че си 2-ти колкото трите хикса,не съм сигурен колко леко натискаш педала на спирачката и дали при силата която прилагаш наистина не е нормално да потъва педала :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:mhihi: Е само няколко кила и 1-2см. ни е разликата с Triple X ама верно ако бях 2-ти колкото него нямаше да усещам втвърдяването и намяляването на спирачния ефект при неколкократно натискане на спирачката. :mhihi:

Това за втвърдяването намаляване на спирачния ефект се успокоих.
Скоро сменях дискове и със сигурност водачите са изрядни. Изпускане на течност също няма. Дренажите ги преглеждам редовно и никога не съм виждал вода следователно няма как да се е напълнило сервото. Мисля тия дни да погледна вакум помпата ама като я сваля кво да гледам не знам.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 05 Юни 2014, 22:07

Ако искаш ела да пробваш при мен как е,но все си мисля че си изряден ;) Прегледай помпата задължително ,ако не си го направил :bchug: Ами вътре зацепването ("перката" ) отделно уплътняването,има една гарнитурка , и най вече маркуча между нея и сервото където са скобите......но ако ти бяга вакуума ,според мен до сега щеше да си усетил определено проблем и промяна :confused:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание

Мнение от Conqueror » 06 Юни 2014, 1:20

Колега сподели решението на проблема :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladocbr » 06 Юни 2014, 7:47

Ще видя вакум помпата в какво състояние е и маркучите.
Адаш тия дни може да пием по едно кафе и да побъбрим. :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladocbr » 15 Юни 2014, 23:27

Значи днес имах време и човърках по колата. Откачих тръбата от помпата и след надуване или всмукване от вакум клапънчето за тампоните на мотор издиша постоянно и предполагам това ще се окаже проблема. Понеже тествах при загасен мотор предполагам не трябва от никъде да издиша нали?
И друго понеже видях че клапана за тампоните и клапана за жалюзите са еднакви ги размених сложих работещия на тампоните а другия го изолирах. Сега обаче видях в Реалоем че ги дават с различни номера както и позицията на маркучетата. Да търся ли това което дават в Реалоем-а или са взаимозаменяеми?

Назад към E39