Аванс процесор - проблем с монтажа
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
Аванс процесор - проблем с монтажа
Взех един аванс процесор - АЕБ спайдър 115N, уж става за М54 със сименс мс43.
Прекъснат е сигнала на сензора за коляновия вал директно при буксата на компютъра (пин 8 от голяма букса с 52 пина), както и всичко друго изглежда наред свързано, като кабела за ТПС не е вързан както и кабела за прекъсване сензора на разпределителния вал.
Проблема е, че сега колата не върви нито на бензин нито на газ. Тотално зле е с този ТАП. А принципно, трябва да работи само като е на газ, сигнала се взима от + на газовия клапан.
Има ли накой успешно монтиран такъв ТАП на м54 мотор или просто не става. Но според мен нещо не е както трябва, понеже не работи и на бензин съшо колата. Сега съм го откачил и шунтирал със буксата от комплекта и колата си върви както преди.
Прекъснат е сигнала на сензора за коляновия вал директно при буксата на компютъра (пин 8 от голяма букса с 52 пина), както и всичко друго изглежда наред свързано, като кабела за ТПС не е вързан както и кабела за прекъсване сензора на разпределителния вал.
Проблема е, че сега колата не върви нито на бензин нито на газ. Тотално зле е с този ТАП. А принципно, трябва да работи само като е на газ, сигнала се взима от + на газовия клапан.
Има ли накой успешно монтиран такъв ТАП на м54 мотор или просто не става. Но според мен нещо не е както трябва, понеже не работи и на бензин съшо колата. Сега съм го откачил и шунтирал със буксата от комплекта и колата си върви както преди.
- turbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: МПС-та
- Мечтае да кара: самолет
Re: Аванс процесор - проблем с монтажа
Има ли някакво описание с ТАП-а? И знам, че се програмират по някакъв начин за каква кола ще се слага - дават го, да кажем, за 4-5-6-8 цилиндъра, но с програмиране "07" е за 6 цилиндъра (примерно казано). Този за M54 ли си го взимал специално?
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли!
552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."
Да, принципно в едно сервизче ми го монтираха. Там провериха и версията на софтуера - 07 е, както е по спецификация.
Пише че става за сименс мс43 в книжката също. От сервизчето дигнаха ръце, сега ще се пробвам само ТПС сигнала да вържа и ако пак не става не знам.
Има схема в книжката също, но за всяка кола е специфично и някои изводи се връзват, други не. Намерих за м52 схемата и давах по нея общо взето.
Пише че става за сименс мс43 в книжката също. От сервизчето дигнаха ръце, сега ще се пробвам само ТПС сигнала да вържа и ако пак не става не знам.
Има схема в книжката също, но за всяка кола е специфично и някои изводи се връзват, други не. Намерих за м52 схемата и давах по нея общо взето.
- kener
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530i E39
penio написа:Да, принципно в едно сервизче ми го монтираха. Там провериха и версията на софтуера - 07 е, както е по спецификация.
Да защото за М54 ТАП няма(или поне производителите А.Е.В не знаят да има).
EDIT:На M52B20TU може.
4 мнения
• Страница 1 от 1