Проблем със спирачките

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Проблем със спирачките

Мнение от Teogop » 26 Май 2014, 15:49

Колеги, от известно време имам странен проблем със спирачките. Сутрин преди да запаля, педалът на спирачките е много твърд и много силно трябва да го натискам като съм на наклон, преди да запаля колата. Щом запаля, педала си омеква и спира нормално. При запалена кола обаче, ако натискам педала силно (примерно на светофар) той бавно и славно си потъва надолу :D. Къде да търся проблема?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело
Мечтае да кара: каруца

Re: Проблем със спирачките

Мнение от iskamdatikaja » 26 Май 2014, 16:29

Teogop написа:Колеги, от известно време имам странен проблем със спирачките. Сутрин преди да запаля, педалът на спирачките е много твърд и много силно трябва да го натискам като съм на наклон, преди да запаля колата. Щом запаля, педала си омеква и спира нормално. При запалена кола обаче, ако натискам педала силно (примерно на светофар) той бавно и славно си потъва надолу :D. Къде да търся проблема?

С твърдостта на педала е нормално, обаче това с потъването... Огледай си всички маркучи на колата, казанчето дали е пълно и евентуално дали не хвърля от някъде, помпата на спирачката. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от Dino » 26 Май 2014, 17:20

Ако изпуска помпата трудно ще мине само с оглед,трябва да я демонтира от сервото за да види дали има теч.
Последна промяна Dino на 26 Май 2014, 17:27, променена общо 1 път
Изображение

Аватар

Мнение от gorchiviq » 02 Юни 2014, 20:13

Teogop написа:Колеги, от известно време имам странен проблем със спирачките. Сутрин преди да запаля, педалът на спирачките е много твърд и много силно трябва да го натискам като съм на наклон, преди да запаля колата. Щом запаля, педала си омеква и спира нормално. При запалена кола обаче, ако натискам педала силно (примерно на светофар) той бавно и славно си потъва надолу :D. Къде да търся проблема?

Като цяло помпата има два кръга, може да прехвърля между тях!
Твърдия педал преди палене е сигнал за дехерметизация на сервоусилвателя - проблем.
Загуба на спирачна течност имаш ли?
Правено ли е скоро нещо по спирачната система, след което да се е появил проблема?

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 03 Юни 2014, 9:49

Колега при изгасен двигател педала си е твърд та ако ще като МКС да е херметизирано сервото :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Мнение от Teogop » 11 Юни 2014, 13:18

Колата започна и да не върви добре, до вчера нямаше грешки, но днес се появиха тези:
error.JPG

По всичко личи, че някъде се губи вакуумът, което се отразява върху работата на турбото, EGR и спирачките :). Довечера ще проследя всички маркучи за вакуума. Дано не се окаже вакуум помпата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E39