Вода в стоп?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Вода в стоп?
Колеги от къде може да влиза вода с единия ми стоп? Модела е преди фейса.. махах го .. презалепих онова уплътнение между стопа и ламарината но пак продължава..

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Re: Вода в стоп?
Като отвориш капака там от кьдето се стича водата покрай горната част на стопа , ако има процеп го запьлни с болкит 

krasi2bmw написа: го запьлни с болкит

- ares2
- старши ентусиаст
-
днес намазах подложките между стопа и ламарината със силикон и стегнах отново стоповете. ще видя какво става тия дни..
единия стоп се пълнеше а другия пък направо пропускаше вода към батерията..
стоповете са хела от Е39 няма никакво преправяне или

единия стоп се пълнеше а другия пък направо пропускаше вода към батерията..
стоповете са хела от Е39 няма никакво преправяне или
- krlozanov
- Потребител
-
- Кара: e39 530d
- Мечтае да кара: F10
Колега и аз днес забелязах същия проблем и гледах гледах и така и не намерих от къде влиза. Сподели после какво е станало :-)
- ares2
- старши ентусиаст
-
аз смених стоповете от оранж към белите .. когато свалих старите и монтирах новите под тези подложки ( нещо като дунапрен) имаше вежди от материал подобрен на болкита.. това падна с демонтажа на подложките.. аз си стегнах новите стопове с подложките но без онова и си карах цяло лято.. онзи ден си видях вида в единия стоп.. отворих капака на усилвателя и долу ниско имаше вода. много се възмутих и махнах стопа.. изсуших го . почистих онази подложка.. направих вежда от силикон и пак я стегнах ..
обаче това не продължи дълго. отново проби вода. махнах ги двата. измих идеално подложките.. намаз края им с прозрачен силикон и ги стегнах отново със стопа.. този път реших да сложа лента силикон и на черната пластмаса от стопа където се стича водата от багажника.. Най лошото е, че било влизало и през другия.. и се оказа че легена на резервната има 3 см. вода която си карам с мен.. махнах тапите.. измих и омаслих леко с вд40 легена.. подсушен и затворен . вече 1 седмица няма вода.
всичко идва от стоповете и улътненията между тях и купето... (което е много зле замислено според мен)
обаче това не продължи дълго. отново проби вода. махнах ги двата. измих идеално подложките.. намаз края им с прозрачен силикон и ги стегнах отново със стопа.. този път реших да сложа лента силикон и на черната пластмаса от стопа където се стича водата от багажника.. Най лошото е, че било влизало и през другия.. и се оказа че легена на резервната има 3 см. вода която си карам с мен.. махнах тапите.. измих и омаслих леко с вд40 легена.. подсушен и затворен . вече 1 седмица няма вода.

- TheFreeRider
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW
Имал съм 2 е39-ки преди лицеповдигането и двете имаха тоя проблем. И в двата случая нанасянето на санитарен прозрачен силикон между подложката и купето ми оправя проблема и няма и следа от вода. 

- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA вече:)
Здравейте.От известно време и аз имам същия проблем, заради което спира да ми работи диска.Един колега (Данчо) ми каза че е от стоповете, свалих ги по празниците и наистина,стичало се е от долния ред светлини.В следствие вода под чейнджъра,при акумулатора,и в легена на гумата.Оставих отворен багажника и корите на слъце,защото дори и по пластмасите имаше конденз от изпаряването.Почистих леглата на стоповет,тъпия дунапрен, и ги затегнах яко(чейнджъра пояна да чете
). И днес гледам отново след дъжда пак вода. Писна ми. Със санитарен силикон ли да го лепя последно?!?!?!?

- ares2
- старши ентусиаст
-
това е добра идея за битумния силикон...
при мен от както ги залепих със санитарен самите уплътнения на стоповете няма проблем.. дори сега при потопа не прокапа..

при мен от както ги залепих със санитарен самите уплътнения на стоповете няма проблем.. дори сега при потопа не прокапа..

9 мнения
• Страница 1 от 1