Вода в стоп?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Вода в стоп?

Мнение от ares2 » 26 Ное 2013, 15:27

Колеги от къде може да влиза вода с единия ми стоп? Модела е преди фейса.. махах го .. презалепих онова уплътнение между стопа и ламарината но пак продължава.. :banghead: :banghead: :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Re: Вода в стоп?

Мнение от krasi2bmw » 26 Ное 2013, 15:45

Като отвориш капака там от кьдето се стича водата покрай горната част на стопа , ако има процеп го запьлни с болкит :yes:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 26 Ное 2013, 20:25

krasi2bmw написа: го запьлни с болкит :yes:

:mhihi: :mhihi: Колега , вече сме почти 2014г. има силикон за тези неща, да не говорим че има и други по високо технологични продукти за целта.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 28 Ное 2013, 14:21

днес намазах подложките между стопа и ламарината със силикон и стегнах отново стоповете. ще видя какво става тия дни.. :banghead:
единия стоп се пълнеше а другия пък направо пропускаше вода към батерията..
стоповете са хела от Е39 няма никакво преправяне или
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e39 530d
Мечтае да кара: F10

Мнение от krlozanov » 05 Дек 2013, 0:15

Колега и аз днес забелязах същия проблем и гледах гледах и така и не намерих от къде влиза. Сподели после какво е станало :-)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 05 Дек 2013, 14:50

аз смених стоповете от оранж към белите .. когато свалих старите и монтирах новите под тези подложки ( нещо като дунапрен) имаше вежди от материал подобрен на болкита.. това падна с демонтажа на подложките.. аз си стегнах новите стопове с подложките но без онова и си карах цяло лято.. онзи ден си видях вида в единия стоп.. отворих капака на усилвателя и долу ниско имаше вода. много се възмутих и махнах стопа.. изсуших го . почистих онази подложка.. направих вежда от силикон и пак я стегнах ..
обаче това не продължи дълго. отново проби вода. махнах ги двата. измих идеално подложките.. намаз края им с прозрачен силикон и ги стегнах отново със стопа.. този път реших да сложа лента силикон и на черната пластмаса от стопа където се стича водата от багажника.. Най лошото е, че било влизало и през другия.. и се оказа че легена на резервната има 3 см. вода която си карам с мен.. махнах тапите.. измих и омаслих леко с вд40 легена.. подсушен и затворен . вече 1 седмица няма вода. :bowdown: всичко идва от стоповете и улътненията между тях и купето... (което е много зле замислено според мен)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z4 3.0i & Mini F60 JCW

Мнение от TheFreeRider » 06 Дек 2013, 1:05

Имал съм 2 е39-ки преди лицеповдигането и двете имаха тоя проблем. И в двата случая нанасянето на санитарен прозрачен силикон между подложката и купето ми оправя проблема и няма и следа от вода. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA вече:)

Мнение от BoyVel » 25 Апр 2014, 23:39

Здравейте.От известно време и аз имам същия проблем, заради което спира да ми работи диска.Един колега (Данчо) ми каза че е от стоповете, свалих ги по празниците и наистина,стичало се е от долния ред светлини.В следствие вода под чейнджъра,при акумулатора,и в легена на гумата.Оставих отворен багажника и корите на слъце,защото дори и по пластмасите имаше конденз от изпаряването.Почистих леглата на стоповет,тъпия дунапрен, и ги затегнах яко(чейнджъра пояна да чете :D ). И днес гледам отново след дъжда пак вода. Писна ми. Със санитарен силикон ли да го лепя последно?!?!?!?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 26 Апр 2014, 9:48

това е добра идея за битумния силикон...
при мен от както ги залепих със санитарен самите уплътнения на стоповете няма проблем.. дори сега при потопа не прокапа..
:conf:
Изображение

Назад към E39