Проблем с газов инжекцион Тамона

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с газов инжекцион Тамона

Мнение от killstreem » 03 Мар 2014, 16:06

Здравейте имам монтиран газов инжекцион тамона тгстреам 6 на м52туб20 , наскоро колата започна та приблъсква когато подам леко газ на 2ра или 3та та реших да си я настроя и естествено открих друг проблем , когато стигна до F3 Калибрация и реша да направя карта на бензин не събира никакви точки , а кога прехвърля на газ всички газови точки се очертават . Колата е 520и както споменах м52туб20 1999г инжектори Валтек 3 ома , изпарител томасето , ламбда сондата не е свързана и незная къде да я свържа поради простата причина че съм с 4 ламбда сонди 2 преди катализаторите и 2 след катализаторите. Надявам се някой да има опит с подобен проблем и да ми помогне . Благодаря предварително!

Потребител
Аватар
Кара: 530 D

Re: Проблем с газов инжекцион Тамона

Мнение от ghostbobi » 04 Мар 2014, 18:35

Колега, на сайта на Тамона имат подробни инструкции за настройка. Най-лесно е на автокалибровката. Настройките, които искаш да направиш се правят по време на движение и ти трябва още един човек.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от killstreem » 04 Мар 2014, 23:32

знам че се правят по време на движение пробвах какво ли не неще и неще да чертае точките , на автокалибрация ми настройва само ниски обороти ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 06 Мар 2014, 22:43

killstreem написа:знам че се правят по време на движение пробвах какво ли не неще и неще да чертае точките , на автокалибрация ми настройва само ниски обороти ...

пробва ли да преинсталираш софта на ГИ-то?

Потребител
Аватар

Мнение от killstreem » 07 Мар 2014, 12:51

да вече съм с най новият но промяна никаква освен че има опция за палене на газ

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 07 Мар 2014, 13:05

Ще следя темата с интерес, понеже и аз съм с комп Тамона. Момчето, което ми поставя ги-то и го обслужва явно задава автонастройки и не съм много доволен в последно време. В ниските прекъсва малко и е много досадно, особено при тръгване от светофар. А и вървежа не е както трябва напоследък.
А някой, ако знае човек в София, който може да направи настройка както трябва да драсне тука или едно ЛС.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 14 Мар 2014, 22:18

За да ви начертае карта, изпарителя трябва да е достигнал температура от 50 градуса, и да сте покарали малко, минимум 2-3км. Карта се чертае на 3-та, 4-та и 5-та предавка, а не на 1-ва и 2-ра.
Като отидете на Ф3-Автокалибровка, цъкнете отгоре на отметката ''Alternative'', от там много по-лесно ще си видите и настроите сместа.
В настройките, таблицата с коефициентите не я пипайте, трябва да е само с 1.00.
Да отбележа, че картата показва НАТОВАРВАНЕ, а не ОБОРОТИ.
При проблем с глъхнене и т.н. на пълно натоварване, то вижте на картата къде отива точката, когато натиснете педала на газта до край (обикновено около 15-16мс) и коригирайте там сместа
Това са много общи приказки, но някой може и да си оправи някой проблем.
Тамоната e изключително богата на функции. Можете да си нагласите сместа да се обогатява при рязко натискане на педала ( количество газ и брой впръсквания). Също така ако колата ви спира да върви във високите обороти, то можете да я настроите да си взима по колкото сметне за добре бензин за да се получи правилната доза гориво. Може и директно да си прехвърля на бензин, но кой както си сметне за добре.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от killstreem » 17 Мар 2014, 21:56

задължително ли е ламбда сондата да е свързана ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M40B18 '93

Мнение от Don_Mandragon » 25 Апр 2014, 12:15

Една от вероятните причини за това "прихълцване" при подаване на разка газ е редуктора. Томасетото имат фабрични дефекти така да ги наречем. При подаване на рязка газ не поддържат стабилно диференциалното налягане. Аз също имам такъв и аз имах същия проблем докато не открих един ден мод на 2-та модела Томасето(аляска и арктик) от руснаците. Та направих мода и нещата се пооправиха. Сега пак леко шава но само с 200мбар. а преди това от 1000мбар при рязко стъпкаване клякаше на 500 и след отпускане се качваше на 1600 :О

Назад към E39