Уредите на таблото отказват.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- MPOWERfan
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61/530XD
- Мечтае да кара: на по-евтино гориво.
Уредите на таблото отказват.
Колеги ,имаме проблем с едната 39 в семейството.
Случва се аномалия с таблото,първоначално е играела само стрелката на горивото в последствие са тръгнали и другите уреди километраж показания на температура и тн.Някой имал ли е подобен проблем? Да търся табло или може да е някой модул?
Знам каква в първата стъпка но няма кои да закачи колата тези дни ,тъй като са празници а се налага да се пътува с нея.
Евентуално ще намеря табло дизелово рязбира се тъй като колата е 530d преди фейса,но ме притеснява дали ще трябва да се обучава или няма да има проблем ? Говорим за табло с малкия борд и от ръчни скорости на ръчни скорости защтото знам,че от автоматик няма да стане без прекодиране мисля.
Вчера същто така,са светнали и ASC и ABS,първоначално си мислех за датчик но след другите изнендаи не знам вече,в момента не светят.

Случва се аномалия с таблото,първоначално е играела само стрелката на горивото в последствие са тръгнали и другите уреди километраж показания на температура и тн.Някой имал ли е подобен проблем? Да търся табло или може да е някой модул?
Знам каква в първата стъпка но няма кои да закачи колата тези дни ,тъй като са празници а се налага да се пътува с нея.

Евентуално ще намеря табло дизелово рязбира се тъй като колата е 530d преди фейса,но ме притеснява дали ще трябва да се обучава или няма да има проблем ? Говорим за табло с малкия борд и от ръчни скорости на ръчни скорости защтото знам,че от автоматик няма да стане без прекодиране мисля.
Вчера същто така,са светнали и ASC и ABS,първоначално си мислех за датчик но след другите изнендаи не знам вече,в момента не светят.

E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Уредите на таблото отказват.
Доколкото знам проблема с уредите може да се окаже от лаит модула.
Ако сменяш табло гледай да е от 525/530d и не трябва обучение.
Ако сменяш табло гледай да е от 525/530d и не трябва обучение.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Най-лесно пробвай с друго табло.
Ти и същото да вземеш (от същата кола) най-малкото ще искаш да показва твойте километри и така или иначе ще се закачва с БМВ скенер примерно, та няма да е проблем да се прекодира (да е с ВИН-а на твоята кола) и дори да не е от същата кола (ръчка/автоматик) пак прекодирането е лесно.
Ти и същото да вземеш (от същата кола) най-малкото ще искаш да показва твойте километри и така или иначе ще се закачва с БМВ скенер примерно, та няма да е проблем да се прекодира (да е с ВИН-а на твоята кола) и дори да не е от същата кола (ръчка/автоматик) пак прекодирането е лесно.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Bavarcho написа:Най-лесно пробвай с друго табло.
Таблото което смених аз е от 525д и има някакъв чип в него което го прави не толкова лесно за прекодиране за километрите.

С BMW Скенер не става.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
boksioraE39 написа:Bavarcho написа:Най-лесно пробвай с друго табло.
Таблото което смених аз е от 525д и има някакъв чип в него което го прави не толкова лесно за прекодиране за километрите.
С BMW Скенер не става.
Е не е толкова лесно, но и толкова трудно не е.
Имам необходимото за операцията

Понякога и табла преди 2000г. не може да си върнеш с скенера, ако има нещо омазано..

- Ivo.Ganchew
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Две Е39ки -BMW 520, BMW 540 Touring
Сменяш таблото и си готов. Пробвай първоначално с откачане на акумулатора за 10-тина минути и ще се оправи, но за кратко. При мен се оправяше най-много за месец, като постепенно започна да се проявява все по-често. Накрая не искаше да се оправи и с друго табло проблема се реши. Успех и весели празници!
6 мнения
• Страница 1 от 1