Проблем с инсталацията и aibag-a 520i
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- ma6inatora
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39
- Детайли за колата: 520I 150hp
Проблем с инсталацията и aibag-a 520i
Здравейте колеги.
Имам един голям проблем с колата BMW e39 520i 150konq.
Стана нещо с електрониката на колата. Свети постоянно чека на Airbag-a , но това не е точно проблема. Как си карам или просто колата да е само на контакт и както си стои се включват аварийните и плафоните вътре в купето, също така отказва и функцията от копчето което заключва вратите и понякога когато паля и дам на първо положение на ключа клаксона свири но това е много рядко а когато ключа стигне второ положение на контакт вече спира. Аз мисля че е някакъв авариен режим на колата и нещо компютъра се е побъркал.
Ходих при двама майстори и всеки казва че не можел да оправи проблема. Единия компа му бил слаб и не можел. другият се бие в гърдите бил много чак но вика че неможел да разбере какво е станало. Вика сега не мога нямам много време трябва да я оставиш да я погледна и ще се ровя по инсталацията може да я оправя или да не я оправя. Видях се в чудо. Някой да ми препоръча добър майстор от Варна и такъв който ще се хване да отстрани проблема не само да го констатира ( също така да не реже глави).
Мерси предварително
Имам един голям проблем с колата BMW e39 520i 150konq.
Стана нещо с електрониката на колата. Свети постоянно чека на Airbag-a , но това не е точно проблема. Как си карам или просто колата да е само на контакт и както си стои се включват аварийните и плафоните вътре в купето, също така отказва и функцията от копчето което заключва вратите и понякога когато паля и дам на първо положение на ключа клаксона свири но това е много рядко а когато ключа стигне второ положение на контакт вече спира. Аз мисля че е някакъв авариен режим на колата и нещо компютъра се е побъркал.
Ходих при двама майстори и всеки казва че не можел да оправи проблема. Единия компа му бил слаб и не можел. другият се бие в гърдите бил много чак но вика че неможел да разбере какво е станало. Вика сега не мога нямам много време трябва да я оставиш да я погледна и ще се ровя по инсталацията може да я оправя или да не я оправя. Видях се в чудо. Някой да ми препоръча добър майстор от Варна и такъв който ще се хване да отстрани проблема не само да го констатира ( също така да не реже глави).
Мерси предварително
- ma6inatora
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с инсталацията и aibag-a 520i
Ясно стана ми ясно явно се е бъгнал този датчик и прави проблем.
Май при алармаджия ще трябва да ходя, аз съм с фабрична аларма
Май при алармаджия ще трябва да ходя, аз съм с фабрична аларма

- shmotza
- кандидат ентусиаст
-
Имах подобен проблем и колкото и странно да прозвучи - проблема се оказа лентовия кабел на волана.
всичко в колата се шашкаше - еърбега ту светеше - ту не светеше - ту мижеше
клаксона също, радиото, подгрева на седалките и още няколко неща...смених лентовия и се оправи всичко...но при теб звучи по-правдоподобно да е алармата.
всичко в колата се шашкаше - еърбега ту светеше - ту не светеше - ту мижеше
клаксона също, радиото, подгрева на седалките и още няколко неща...смених лентовия и се оправи всичко...но при теб звучи по-правдоподобно да е алармата.
- ma6inatora
- кандидат ентусиаст
-
Всичко се получи след като е било дадено късо когато е монтиран лентовия кабел и връзването му. След това почна това шашкане на колата. И при мен Airbaga изгася за много малко но по някога и пак светва после. Но този който я закача каза че не бил виждал такава грешка която не му показва от къде точно се е появила... Но и забелязвам как свичи когато е на първо положение ключа и на второ спира. Другата седмица най-сетне имам час за Перфект-ауто варна там разбрах че би ли добри. Ще видим най вероятно ще ми пренастроят алармата и ще огледат цялата система
Ще пиша какво се е получило и от какво се е появило.

- ma6inatora
- кандидат ентусиаст
-
Така и не можах да отида до сервиза
Днес момчето което ми сменя консумативите ми закачи колата и остана доста учуден. Колата прави някаква грешка CRASH което означава че все едно е катастрофирала и пълни колата с грешки.
Тази грешка се показва когато стои на контакт или е в движение веднага включва мигачи и плафони. Тази грешка излиза в цялата лява сттрана шофьорски на кормилото airbag и вратата също и на задна лява седалка.
Просто направо съм учуден не е блъскана и това стана от едно късо съединение
Може ли да ми са е бъгнал Лайт модула или нещо друго.
Също дали може да се акривират Айрбеците ако се изтрие грешката или да се активират както си стои и карам.

Днес момчето което ми сменя консумативите ми закачи колата и остана доста учуден. Колата прави някаква грешка CRASH което означава че все едно е катастрофирала и пълни колата с грешки.
Тази грешка се показва когато стои на контакт или е в движение веднага включва мигачи и плафони. Тази грешка излиза в цялата лява сттрана шофьорски на кормилото airbag и вратата също и на задна лява седалка.
Просто направо съм учуден не е блъскана и това стана от едно късо съединение

Може ли да ми са е бъгнал Лайт модула или нещо друго.
Също дали може да се акривират Айрбеците ако се изтрие грешката или да се активират както си стои и карам.
5 мнения
• Страница 1 от 1