Дебитомер - Е 39 - 528 И - 1998
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- stoian01
- Потребител
-
- Детайли за колата: 528
Дебитомер - Е 39 - 528 И - 1998
Здравейте Колеги, аз имам 528 И - 1998 г. и днес на тест ми откриха грешка и съответно проблем с дебитомера !
Проблема ми се появи тази зимата, като сутрин при първо палене колата запалва и работи перфектно около 3 секунди след което за почва да се дави, задъхва и гасне, необходимо е да е запаля 2-3 пъти или да подам внимателно газ и задържа на около 2000 оборота около минута докато загрее, след което при потегляне се замисля и задъхва леко !
След като загрее на около 80 градуса , няма проблем с паленето и вървенето през целия ден и така до следващата сутрин.
Питането ми е, какво ще посъветвате:
- има ли възможност (върши ли работа) със специален почистващ спрей да се напръска и почисти Дебитомера или по добре да се смени с нов? Неприятното е че нов е около 800 лева !
- ако карам така - това влия е ли на мощноста и разхода на гориво ?
- втора употреба добър варянт ли е или по добре нов дебитомер-оригинален или аналог на Хелла и Сименс, ?
Поздрави: Стоян
Проблема ми се появи тази зимата, като сутрин при първо палене колата запалва и работи перфектно около 3 секунди след което за почва да се дави, задъхва и гасне, необходимо е да е запаля 2-3 пъти или да подам внимателно газ и задържа на около 2000 оборота около минута докато загрее, след което при потегляне се замисля и задъхва леко !
След като загрее на около 80 градуса , няма проблем с паленето и вървенето през целия ден и така до следващата сутрин.
- има ли възможност (върши ли работа) със специален почистващ спрей да се напръска и почисти Дебитомера или по добре да се смени с нов? Неприятното е че нов е около 800 лева !
- втора употреба добър варянт ли е или по добре нов дебитомер-оригинален или аналог на Хелла и Сименс, ?
- Conqueror
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Suzuki Gsx R1 (к9) в народното събрание
Re: Дебитомер - Е 39 - 528 И - 1998
Спрея е да го почистиш ако е зацапан и неработи добре ако изощо не работи ......По добре нов ако не ти се дават пари търси 2ра злоупотреба от твоя град сменяш на студено и ако се оправи вземай.Оказва влияние реално си в авариен режим тей като при неработещ дебитомер компютъра не може да следи количеството въздух 
П.П понякога се случва и проблема да е по трасето не в дебитомера да не се окаже че сменяш нещо което работи ....

П.П понякога се случва и проблема да е по трасето не в дебитомера да не се окаже че сменяш нещо което работи ....

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
По-добре откачи клемата на дебитомера, за да не се мъчи сутрин колата, а направо да си влиза в авариен режим!Ще ти запише грешка!
Първо чистиш със спрей!Ако нямаш под ръка специален, става и с карбораторен-не е препоръчително, но щом е тръгнал,не си струва!
Дебитомер на старо е 100 лева
Нов дебитомер си вземи Сименс за 400-500лв
Оригинален , трябва да си луд да вземеш!
Първо чистиш със спрей!Ако нямаш под ръка специален, става и с карбораторен-не е препоръчително, но щом е тръгнал,не си струва!
Дебитомер на старо е 100 лева
Нов дебитомер си вземи Сименс за 400-500лв
Оригинален , трябва да си луд да вземеш!
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
stoian01 написа:Здравейте Колеги, аз имам 528 И - 1998 г. и днес на тест ми откриха грешка и съответно проблем с дебитомера !
Колега, това, което описваш не ми прилича да е от масметъра, освен ако е забил на максимални стойности. За да си 100% сигурен трябва да се види сигнала му- така ще се разбере и дали не е, както казва колегата Conqueror нещо по трасето. Другият вариант е както те съветва колегата dr.peshev- да извадиш буксата и да видиш как ще се държи двигателя, макар, че понякога грешката от изключването на работещ датчик, може да компенсира до някаква степен истинската грешка на дефектният и да се получи някакво подобрение в работата на двигателя.
- stoian01
- Потребител
-
- Детайли за колата: 528
Здравейте колеги, благодаря за отговора, казаха ми да сменя температурен датчик и го смених, тъй като подавал инфо към компютъра и сутрин имало значение каква е темературата на блока и охладителната течност, колата сега е по добре но и времето е по топло и проблема го има отново но не е токлова силно изразен.
Отчете ми грешка и в дебитомера която е изчистихме , след което карах колата и отново направихме диагностика, грешката в дебитимера НЕ СЕ БЕШЕ записала отново.
Дугата седмица отново съм на тест за да се види има ли нови грешки и т.н.
Отчете ми грешка и в дебитомера която е изчистихме , след което карах колата и отново направихме диагностика, грешката в дебитимера НЕ СЕ БЕШЕ записала отново.
Дугата седмица отново съм на тест за да се види има ли нови грешки и т.н.
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
Здравейте колеги , първо се извинявам ,че ще използвам темата на колегата за да не отворя нова тема ще попитам директно тук , а и не намерих конкретна тема за дроселова клапа на е39 528и 97' .
На диагностика майстора каза ,че дроселовата клапа му давала грешка , изчисти я , каза да я почистим със спрей. НЕ му вярвам ,че им разбира мн на тези работи , а също така и ваноса беше с грешка и нея я изчисти .
Та въпросите :
1. Какви са следствията при повреден датчик д.клапа, скъпа ли е ? Майстора не беше конкретен дали е от датчика или клапата,струва ли си да се почисти със спрей ?
2. Ваноса щом отчита грешка има ли риск да отвори по-голям проблем ?
Ще се радвам някой ,ако сподели мнение какво да правя ,че съм си патил от майстори и не им вярвам .
С поздрави .
На диагностика майстора каза ,че дроселовата клапа му давала грешка , изчисти я , каза да я почистим със спрей. НЕ му вярвам ,че им разбира мн на тези работи , а също така и ваноса беше с грешка и нея я изчисти .
Та въпросите :
1. Какви са следствията при повреден датчик д.клапа, скъпа ли е ? Майстора не беше конкретен дали е от датчика или клапата,струва ли си да се почисти със спрей ?
Ще се радвам някой ,ако сподели мнение какво да правя ,че съм си патил от майстори и не им вярвам .
С поздрави .
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bobo1903 написа:Здравейте колеги , първо се извинявам ,че ще използвам темата на колегата за да не отворя нова тема ще попитам директно тук , а и не намерих конкретна тема за дроселова клапа на е39 528и 97' .
Та въпросите :
С поздрави .
Последиците от повреден датчик д.клапа може да са неправилно поддържане на празни обороти, да се подава повече или по-малко от необходимото гориво, което ще се изрази в "забиване" на двигателя при определено положение на педала на газта и други.

По отношение на ваноса не пишеш какъв е проблема с него.
- bobo1903
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528 i
- Мечтае да кара: E60 М
- Детайли за колата: Black :D
zvetiko написа:bobo1903 написа:Здравейте колеги , първо се извинявам ,че ще използвам темата на колегата за да не отворя нова тема ще попитам директно тук , а и не намерих конкретна тема за дроселова клапа на е39 528и 97' .
Та въпросите :
С поздрави .
Последиците от повреден датчик д.клапа може да са неправилно поддържане на празни обороти, да се подава повече или по-малко от необходимото гориво, което ще се изрази в "забиване" на двигателя при определено положение на педала на газта и други.Втора ръка може да се намери за 30-40лв, но трябва да се провери сигнала и дали е правилен. При отваряне на датчика за почистване, почти винаги се доповрежда или се оправя за кратко време, така, че по-добре не си губи времето.
По отношение на ваноса не пишеш какъв е проблема с него.
Колата е без ГИ , само на бензин.
Видимо колата няма никакви проблеми с обороти студена/топла нито на празен ход нито забиване , поддържа си 750 оборота.
Единствено може и да е нормално(2.8/6 цилиндура не съм карал друга да сравня) , но според мен е съмнтиелно когато на сводобна дигна обороти и следователно при падането падат плавно. Това го прави и при сутрин когато запали оборотите стигат до 2000-2500 и незнам дали е нормално.
Майстора единствено каза ,че има грешка и със спрея щяло да се оправи , а за ваноса ичистил грешката 2 пъти вече
8 мнения
• Страница 1 от 1