Датчик за ъгъла на завиване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Датчик за ъгъла на завиване

Мнение от ilievivo » 01 Апр 2014, 11:35

Здравейте колеги, имам въпрос за този датчик. на диагностика излезе грешка за този датчик, изтри се но след няколко дни като я закачих пак отново я имаше тази грешка, а на таблото нищо не ми свети, DSC-то свети само при превъртане на гумите или при поднасяне в завои което според мен е нормално. Чудя се дали не си е заминал датчика, каде се намира и какво представлява. Има ли нещо което да се направи освен да се смени. Колата е 530dА 2001г. Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Re: Датчик за ъгъла на завиване

Мнение от ивчо » 01 Апр 2014, 14:09

Дай шаси на тоз автомобил !
Какво прави ли - отчита колко и накъде е завъртян волана за да знае какво да прави EPS-то !
Седи под волана - обикновено на Мерцедес е в контактната спирала за самият волан !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от ilievivo » 02 Апр 2014, 13:05

Колеги никой ли не се е зблъсквал досега с този датчик? В темите който прочетох симптомите за заминал такъв датчик са постоянно светене на DSC и ABS лампи, а при мен не светят но на диагностика излиза грешка на датчик за ъгъл на завиване, къде се намира в колата и как изглежда и има ли някакъв пиниз, както например при лайт модула се подменят някой неща, или се сменя с нов. Ако някой ме ориентира и с цена :bchug: .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 03 Апр 2014, 10:31

Много хора са се сблъсквали, просто го сменят и това е. В този сензор има четки, които се износват и започва да прави проблеми. При теб явно още не са износени достатъчно и просто за момент не контактуват, за това не ти светва постоянно индикацията. Като светнат ламБите постоянно, ще го смениш и готово.
Намира се на кормилния прът към педалите и смяната му не е от най-лесните процедури.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Мнение от chernobila » 03 Апр 2014, 22:24

mad_presley написа:Много хора са се сблъсквали, просто го сменят и това е. В този сензор има четки, които се износват и започва да прави проблеми. При теб явно още не са износени достатъчно и просто за момент не контактуват, за това не ти светва постоянно индикацията. Като светнат ламБите постоянно, ще го смениш и готово.
Намира се на кормилния прът към педалите и смяната му не е от най-лесните процедури.

Сменя се за 3-4 мин :mrgreen: Това е датчикът http://www.ebay.co.uk/itm/STEERING-ANGL ... 2c7e47e2d9

П.П. Това е примерен датчик .Има разлика в буксите.Твоята трябва да е жълта :yes:

Назад към E39