Търся Е39 бензин

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Търся Е39 бензин

Мнение от DanailGanchev » 21 Мар 2014, 15:53

Привет на всички! :) Предстои ми закопуване на Е39 бензин(в последствие газ), затова реших че е задължително да се регистрирам като бъдещ собственик на марката, във вашия форум! Прочетох доста неща, но все пак ще се радвам ако ми датете едно рамо!!! Търсената от мен кола е Е39 2.0, 2.3, или 2,5 комби автоматик. Не търся спортен характер, а просто нормална семейна кола, но просто и избора (автоматик,комби,бензин) по обяви не е много голям. Предстои ми оглед на http://www.cars.bg/c535256 ето тази производство 98, рег 2000 VIN: by59123. Ще се радвам за мнения, или даже конкретна информация за този автомобил (ако някой го е оглеждал), ако може и някой друг съвет каде,какво да гледам при оглед на конкретния модел ,слаби места, обичайни проблеми ( места оязвими от ръжда за модела, автоматик, електроника, окачване) И тъй като не съм от София, ако може да предложите някъкво местенце (ако има) близо до "София-Самоковско шосе 1" за диагностика и преглед!! Благодаря ви предварително!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Търся Е39 бензин

Мнение от mad_presley » 21 Мар 2014, 21:54

Оставям ти темата, само заради въпросът ти някой колега да я погледне и диагностицира. За всичко останало можеш да научиш от този подфорум с четене, като започнеш от закачените теми.

Ако започнат поредните глупости, темата бързо ще замине в коша и бъдещия колега няма да получи нужната помощ!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 40d
Мечтае да кара: Всички коли на света!

Мнение от svetliol » 22 Мар 2014, 8:28

Като си търсих кола, реших да направя един оглед и на Горубляне, за да добия представа как стоят нещата и видях и посочената е39. Тъй като аз не търсех комби, не съм се заглеждал обстойно. Направи ми впечетление, че е много запазен салона, без протрито и скъсано и изглежда доста свеж. Не знам нито двигателя как работи, нито как върви, но външно изглежда добре, като на снимките.
BMW не се купува защото ти трябва, а защото искаш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е53

Мнение от Cyberloner » 24 Мар 2014, 17:27

гледам мюнхенски номер ама под него пластмасата е с името на малък град в съседната провинция.... бих я закарал до дару кар за да се изясни какъв и е случая...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Мар 2014, 18:46

DanailGanchev написа:Привет на всички! :) Предстои ми закопуване на Е39 бензин(в последствие газ), затова реших че е задължително да се регистрирам като бъдещ собственик на марката, във вашия форум! Прочетох доста неща, но все пак ще се радвам ако ми датете едно рамо!!! Търсената от мен кола е Е39 2.0, 2.3, или 2,5 комби автоматик. Не търся спортен характер, а просто нормална семейна кола, но просто и избора (автоматик,комби,бензин) по обяви не е много голям. Предстои ми оглед на http://www.cars.bg/c535256 ето тази производство 98, рег 2000 VIN: by59123. Ще се радвам за мнения, или даже конкретна информация за този автомобил (ако някой го е оглеждал), ако може и някой друг съвет каде,какво да гледам при оглед на конкретния модел ,слаби места, обичайни проблеми ( места оязвими от ръжда за модела, автоматик, електроника, окачване) И тъй като не съм от София, ако може да предложите някъкво местенце (ако има) близо до "София-Самоковско шосе 1" за диагностика и преглед!! Благодаря ви предварително!

Колега, с всяко едно бутонче, лостче и т.н. трябва да може да се извършва съответното действие. Скоростната кутия не трябва да се усеща, че съществува. Диагностика- за състоянието на електрониката. Измерване на компресия-за състоянието на двигателя. Стенд- за състоянието на ходовата част.

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 24 Мар 2014, 20:09

Cyberloner написа:гледам мюнхенски номер ама под него пластмасата е с името на малък град в съседната провинция.... бих я закарал до дару кар за да се изясни какъв и е случая...

Оли оли оли..
Може пък там да е била карана и поддържана от предишния собственик в Баден Баден, какво значение има... И дали изобщо тези номера са от тази кола, може и да не са.
Интересно показва че и двата фара са изгорели, да се види дали са изгорели наистина крушките или друго..
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 24 Мар 2014, 20:22

Аз бих предложил автора да гледа всичко друго , но не и 520 бензин. Тоя мотор за тая кола е супер малоумен , ясно е че няма да се ползва за състезателна , но разлика в разхода м/у 2.0 и 2.3/2.5 няма да види а пък ще усети , че има кола на която може да разчита като се опита да изпревари на магистралата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 m20b20,Е39 m52b25tu,Е30 м40б18
Мечтае да кара: 850 CSI

Мнение от chris71ano » 24 Мар 2014, 22:10

omegaart написа:Аз бих предложил автора да гледа всичко друго , но не и 520 бензин. Тоя мотор за тая кола е супер малоумен , ясно е че няма да се ползва за състезателна , но разлика в разхода м/у 2.0 и 2.3/2.5 няма да види а пък ще усети , че има кола на която може да разчита като се опита да изпревари на магистралата.

2.3 няма :yes: Действително разхода на 20-ката не е оправдан. Иначе прави впечатление, че въпросната кола в обявата има оригиналното спойлерче отдолу на предната броня, което е доста рядко. Повечето е39 са с увиснали и накъдрени предни брони. Тази изглежда позапазена. А и щом се оглеждаш за комби колега, няма да е лошо преди да отидеш да я гледаш да попрочетеш из форума за нивомата и симптоми за проблемен такъв.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 - 540
Мечтае да кара: Trabant

Мнение от omegaart » 24 Мар 2014, 22:25

chris71ano написа:
omegaart написа:Аз бих предложил автора да гледа всичко друго , но не и 520 бензин. Тоя мотор за тая кола е супер малоумен , ясно е че няма да се ползва за състезателна , но разлика в разхода м/у 2.0 и 2.3/2.5 няма да види а пък ще усети , че има кола на която може да разчита като се опита да изпревари на магистралата.

2.3 няма :yes: Действително разхода на 20-ката не е оправдан. Иначе прави впечатление, че въпросната кола в обявата има оригиналното спойлерче отдолу на предната броня, което е доста рядко. Повечето е39 са с увиснали и накъдрени предни брони. Тази изглежда позапазена. А и щом се оглеждаш за комби колега, няма да е лошо преди да отидеш да я гледаш да попрочетеш из форума за нивомата и симптоми за проблемен такъв.

Да истински 2.3 като ДВИГАТЕЛ НЯМА, но това не значи че го няма като модел , нищо че е пак с 2.5 мотор като 525 :)

Назад към E39