Проблеми в 530д

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблеми в 530д

Мнение от jollyroger7777 » 16 Фев 2014, 23:29

Здравейте колеги,наскоро си купих Е39 530д/2000г.Радостта ми обаче бързо се охлади.
1.При проверка на антифриза и маслото сутринта след като го купих останових,че маслото е под минимума,а в казанчето за антифриза е пълно с масло,т.е е отишло там.Разрових се в форума и видях,че топлообменника е слабо място(надявайки се,че не е гарнитура глава).Свалихме го с майсторчето,оказа се ,че гарнитурите са доста нагорели и по корпуса има язвички.Зачистихме ги сменихме гарнитурите,промихме системата,наляхме нов антифриз,след което поех 170км извънградско.За съжаление масло отново имаше в казанчето,в двигателя не беше изчезнало,почистих казанчето-обратно в София-масло отново има в казанчето,има и в двигателя,утре ще видя нивото,но за сега клоня към сваляне на главата.За съжаление изникна 2ри проблем...
2.Като цяло колата работи равномерно...Реших да я посръчкам малко по-сериозно от сфетофар до сфетофар,набира нормално,но като спрях на сфетофара-тресе...доста.Подкарах я лекичко,след 2-3 сфетофара заработи нормално.Пак ръчка-пак тресене,отзад на ауспуха ,като си поставих ръката,работи с 1-2 цилиндъра по-малко,угасих колата както тресеше,след 5 мин паля :shock: работи нормално!Предишната ми кола беше пасат 5ца-помпа дюза,хвърлял съм дюзи-умират безвъзвратно-не като в случая.Накрещях се по телефона на стария собственик-смотляви само че е правил дюзи.Разхода извънградско беше 7,1средно,на магистралата 130-140,извън 100-120.Спирах на няколко места и установих,че почва да тресе след като я срежа над 3200об.
Та,помагайте с мнения...не знам за тресенето дали може да гълта въздух или дюзи заминали,идея нямам.Ще бъда доволен,ако ми дадете координати на някой клубен майстор(който познава парите,имах взимане даване с клубен от vw форума,нямаше цените за нищо,накрая ми подмени и турбината,познавах си я ,щото си я бях почиствал 2пъти собственоръчно,та изяде сериозен пердах,не че си видях турбината отново).
Благодаря предварително за помощта!

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Re: Проблеми в 530д

Мнение от nightdriver » 16 Фев 2014, 23:52

Здр. колега ,
може би охладителната ти система все още не се е очистила от маслото...
За прекъсването си мисля , че проблема ти е в някоя дюза...
Кажи от къде си , за да видим за майстор ...
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от jollyroger7777 » 17 Фев 2014, 0:12

София,извинявайте забравих да спомена

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Мнение от ico530d » 17 Фев 2014, 20:54

Колега по точка 2 относно тресенето трябва да се приготвиш за дюза/и най-вероятно. Ако се наложи да сменяш, (някой във форума го беше казал), че е по-добре дюза втора ръка. Новата била прецаквала другите, понеже била с най-добри показатели. Не знам дали е така, ама предвид, че ползвана дюза е 100лв. по-добре пробвай така. За неравномерната работа, понякога може да играе лоша шега и гадна нафта. Аз заредих 1 път на ОМВ, изкарах си ангелите, ходих на сервиз, ама се оказа кофти смес. Пробвай някаква добавка, може и да помогне (временно). :yes: :yes:
Изображение

Назад към E39