Катастрофа - възможно ли е да я прибера на ход!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i - e39
Детайли за колата: Engine M54
Displacement 2.20
Power 125

Катастрофа - възможно ли е да я прибера на ход!

Мнение от freestyler86 » 13 Фев 2014, 7:36

Здравейте Колеги,

Претърпях лека катастрофа и ще се опитам да опиша щетите по колата и ако можете по снимката и описаното от мен да изразите мнение дали е възможно да прибера колата на ход!

Ситуацията е следната ударих се в предната кола с около 40км/ч. Както виждате от снимките колата се намачка прилично за удар с такава скорост. Пораженията които ме притесняват са, че цялата перка пред радиатора и стойката й са смчачкани и перката е натрушена, няма течове от радиатора, колата се движи нормално. Не можах да я покарам повече за да загрее нормално и да видя дали ще вдигне по-висока температура! Въпроса ми е според вас без работеща перка дали е проблем да я карам до България, имам около 330км да мина в това състояние! Вземам и предвид студеното време, което ще е в моя полза! Днес мисля да я покарам да позагрее да видя как ще се държи, тъй като в петък ми предстои прибиране!

Колата е BMW 520i - 2.2. литра 6 цилиндара!

Ще се радвам да чуя вашите мнения по въпроса!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Аватар

Re: Катастрофа - възможно ли е да я прибера на ход!

Мнение от evtimcho_g60 » 13 Фев 2014, 20:02

не рискувай! водния радиатор е последния от вън навътре и дори и студеното време е възможно да не ти е от полза!
щетите след него ще бъдат доста повече от 300лв пътна помощ,а шанса да духнеш гарнитура без да усетиш е много голям!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan_krilov » 13 Фев 2014, 21:31

Колега, не те ли притеснява, че могат да те глобят, да не говорим и задържат, ако те хванат да караш колата така? Предполагам няма да ти работят светлини, да не вземе да ти се отвори и капакът в движение. А иначе без перка би трябвало при спокойно каране да нямаш проблеми, но шанс да е повреден и радиатора винаги има. Честно казано, не бих се хванал на твое място, но пък и парите за пътна помощ доста болят ) Успех и пиши ако решиш така да се прибираш, всичко ли е минло нормално!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 13 Фев 2014, 21:49

Нищо й няма на колата, ако не си с две леви ръце и имаш малко свински опашки ще я закърпиш. Да върнеш малко капака, фаровете като гледам не са тотално счупени сигурно ще светят. Ако не тече водния радиатор леко, леко и ще гледаш стелката. Е няма да е като нова, до поне да стигнеш до БГ защото в чужбина пътната помощ е огин :confused:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 13 Фев 2014, 21:56

Щом казваш 300+ километра дотук би трябвало да си в някоя съседка - я Сърбия, я Румъния. Не претендирам да съм много запознат, ама примерно в Германия ако те хванат да караш с такава блъсната кола може и да ти одерат кожата полисмените. В съседките обаче може и да не те закачат за такова нещо, най-много някой рушвет да пуснеш.

Това, което си смачкал е климатичната перка, виско перката е зад радиатора/пред двигателя и тя отговаря за охлаждането на двигателя. Климатичната може да се включи и да охлажда допълнително само в много тежки жеги, когато виското не охлажда достатъчно. Така че не я мисли тая перка, хич не ти трябва.

Ако не тече радиатора, аз мисля че няма проблем да се прибереш на ход. Няма нещо жизненоважно което да си прецакал отпред, за да не можеш да се дотътриш до България.

Потребител
Аватар
Displacement 2.20
Power 125

Мнение от freestyler86 » 13 Фев 2014, 22:04

Благодаря Ви за мненията колеги, отценявам ги!

Намирам се в Галатц, Румъния. Днес след работа покарах колата стабилно,загря си нормално и стрелката си стоеше на 12 часа, няма течове от радиатора или някакво свистене, не се чува и вижда нищо! Ще се пробвам да се прибера до България утре, стискайте палци всичко да е ОК. Благодаря Ви още веднъж
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 13 Фев 2014, 22:48

хвани с някой да изправите капака на ръце барем не стърчи така, пусни скритото меню и наблюдавай темп поне 10-15 минути дали ще загрява. Фаровете не ми изглеждат спукани или нещо от сорта. Нагласи просто маската да е г/д приемлива и черта към БГ-то. Тука ще ти я направят като нова нашите джамбази.

п.с - аз ако бях от София или Видин бих се уговорил да ми платиш пътя и да дойда да те дръпна с въже, но съм доста по-далече в момента и няма да излезе по-евтино. Ако има някой колега, който би се навил и има свободно време - нека ти пише, пък за почерпката ще се разберете..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 14 Фев 2014, 0:47

Според мен ако поизправиш капака и малко от малко напаснеш фаровете няма да имаш проблем с "нинджите"(те в румънско са си бетер нашенци )Аз ако съм на твое място бих тръгнал да я прибирам на ход. Вископерката нали върти ,теч на антифриз няма-следователно не би трябвало да имаш проблем .Карай смело и едното ти око да е постоянно на стрелката за температурата.
П.П. закрепи хубава капака,за да не се отвори в движение. :yes: :driving:
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 14 Фев 2014, 21:05

Като гледам доста лесно може да поизправиш и понаместиш .Ламарината на е39 е като кашкавал :mhihi: :mhihi:
Като отвориш предния капак ,дръпни маската на която седят фаровете и са закачени радияторите да не ти закача виското в дифузиора някъде .
Малко опъни и капака колкото да не се отвори в движение и си давай газ смело :mhihi: 8)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 14 Фев 2014, 21:15

Мачкай само капака да легне криво ляво и хващай със свински опашки де що счупено,но поправимо има да не избяга по пътя,бронята гледам е здрава само заради нея биха се заяли,ако я няма примерно.

ПП.Аудито корав гъз се оказа че има.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 14 Фев 2014, 21:28

GecataBMW-E46 написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Кофти е ,че се е наврял под него........
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
Мечтае да кара: E30 M3
Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет

Мнение от michev » 14 Фев 2014, 21:30

Точно така, колегата предполагам е набил спирачки, потънала му е предницата и се е мушнал под бронята на предната кола.В бронята на БМВ-то има греда, която донякъде поема удара, ама при фаровете и бъбреците няма :mhihi: Точно същия удар имах и аз със 36-ца, при което сменях един фар, броня , предна престилка, панела за бъбреците и пласмасарийте около радиатора.На тойотата, която набрах отзад, само и се спука и одра бронята.
only rear wheel drive

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 14 Фев 2014, 23:14

bumer530 написа:
GecataBMW-E46 написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Кофти е ,че се е наврял под него........

Викаш не му е зел а***ната девстеност както си трябва :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар
Displacement 2.20
Power 125

Мнение от freestyler86 » 15 Фев 2014, 18:32

Здравейте,

Прибрах се без никакви проблеми в България, на границата също нямах проблеми, само показах протокола от полицията. Държа да отбележа че при сблъсък радиатора е натиснал виско перката и в резулатат имаше няколко счупени пера и търсеше леко. По късно ще кача повече снимки.

Както каза колегата, непосредствено преди удара съм натиснал спирачките и буквално се наврях под аудито.

П. С. Шофьорката на аудито беше рожденничка в този ден :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bumer530 » 15 Фев 2014, 19:22

Браво ,че си си прибрал безпроблемно .Само да не ти стане навик да треска рожденничките отзад :mhihi: :mhihi: :mhihi: ,не че ще ти е зле.Трябваше да махнеш перката,защото от дисбаланса най вероятно си сасипал водната помпа(дано не е така,но и обърни внимание)

Назад към E39