Металическо чукане М52Б28- решено
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Металическо чукане М52Б28- решено
Здравейте, Колеги! Появи се следният проблем: вчера вечерта колата си работеше нормално, без излишни шумове. Днес, още със запалването, започна едно металическо стържене/ чукане, наподобяващо дрънчащи гайки в консервена кутия
Първоначално реших, че е заминаваща си ролка. Махнах ремъка на климатика и шумът изчезна. След това обаче се появи пак. Има го и при свален ремък на водната помпа. При тези обстоятелства изключвам водна помпа, хидравлика, компресор на климатика, ролки. Интересно, все пак се появи при палене, след това изчезна само и после пак се появи. Струва ми се, че се ува от към средата на двигателя, под всмукателния колектор, но може и да греша. Възможно ли е стартер за остане постоянно зацепил и колко време може да се кара така? В смисъл, че вече съм минал 30-40км. и ако беше стартер, нямаше ли да е заминал за това време? Да не е нещо покрай ваноса? Благодаря предварително на всички отзовали се! Няма да ме хване сън тази нощ 
П.С. В последната тема е описан резултатът!

П.С. В последната тема е описан резултатът!
Последна промяна ivan_krilov на 13 Фев 2014, 21:20, променена общо 2 пъти
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Металическо чукане М52Б28
При мен на Е34ката сутрин за малко ми чука ваноса подобно на това което описваш..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Може шума да идва и от демпферната шайба. Обикновенно изчезва като се махнат ремъците но ако е много разбита пак си трака.
- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Относно маслото, имал съм Е36, което така почукваше сутрин, но това е в пъти по-силно, а и не спира със загряването на двигателя. Мислех си, ако намалее значително двигателното масло, няма ли нещо да се разтропа? Това само хипотетично, защото не съм проверил днес нивото, но пък нищо по таблото не подсказва такъв пробем.
Шайбата мисля не е, защото имам видимост и достъп, а шумът остава по-назад. А и с това изчезване и появяване на шума е малко вероятно да се намества сама.
Мисля си, възможно ли е стартера да остава постоянно зацепен, някъде от там се чува?! Нямаше ли да се е спекъл за 30-тина км. и да откаже при следващ опит за стартиране? Чета из други форуми за такъв проблем, но разликата е, че бендикса се е 'опичал' след каране така. Принципно възможно ли е при стартер с редуктор? Предполагам да, но нека се изкаже някой компетентен.
П.С. Възможна причина за това може да се окаже и контактният ключ. Чудя се, ако при запален ДВГ, опитам да завъртя на стартер и той е залепнал, би трябвало да се усети. Въпросът е, дали има блокировка против въртене на стартер при запален мотор?
Шайбата мисля не е, защото имам видимост и достъп, а шумът остава по-назад. А и с това изчезване и появяване на шума е малко вероятно да се намества сама.
Мисля си, възможно ли е стартера да остава постоянно зацепен, някъде от там се чува?! Нямаше ли да се е спекъл за 30-тина км. и да откаже при следващ опит за стартиране? Чета из други форуми за такъв проблем, но разликата е, че бендикса се е 'опичал' след каране така. Принципно възможно ли е при стартер с редуктор? Предполагам да, но нека се изкаже някой компетентен.
П.С. Възможна причина за това може да се окаже и контактният ключ. Чудя се, ако при запален ДВГ, опитам да завъртя на стартер и той е залепнал, би трябвало да се усети. Въпросът е, дали има блокировка против въртене на стартер при запален мотор?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
И при мен на тдс-а като се беше разбила се чуваше тракане навсякъде но не и от шайбата. Чуваше се шум между 3-ти и 4-ти цилиндри също така и от капаците на веригата. Разбра се че е шайбата след като на ръка се разклати при разкачени ремъци. Така че това от къде се чува шума не е показателно за проблема. Но не казвам че непремерно шайбата е проблема
След смяната на демпферната шайба изчезнаха всички нетипични шумове, които се чуваха.

- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
И аз съм за демпферна шайба.Същите симптоми бяха и при мен.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
При мен ги има същите симптоми , но се чува от другата страна където е алтернатора 

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
joffri написа:При мен ги има същите симптоми , но се чува от другата страна където е алтернатора
Колега, то и при мен е там. Благодаря за насоките. Никога нямаше да се сетя да проверя там. Досега не съм се сблъсквал с подобен проблем, но предполагам при свалени ремъци трябва да си личи? Има ли някакъв специфичен тест? После ще търся и как се сменя

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Re: Металическо чукане М52Б28- стартер???
Шайбата е проверена и се оказа в отлично здраве. Все пак ми се струва, че ще е от стартера. Сега нещо зациклих и не мога да намеря ел. схема на окабеляването от контактния ключ до стартера . Само някакви непълни и ориентировъчни схеми, както и неработещи връзки, та ако може за някой линк?! Благодаря предварително 

- joffri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Bmw 530d 2002g
- Мечтае да кара: E39 M5
Колега моля те когато го разрешиш този проблем да пишеш какво е за да не се лутам и аз като се захвана да го права.
Благодаря предварително
Благодаря предварително

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Колата е на майстор и ще пиша след ремонта какво е със сигурност, но и според него е стартер. Убеждаваше ме, че в 95% от случайте е от контактния ключ, ама в моя случай е механичен проблем, а именно задържащ бендикс. Установихме го с палене в движение на скорост. Ще пиша по-нататък 

- ivan_krilov
- кандидат ентусиаст
-
Малко със закъснение, но майсторът беше доста зает тези дни, та се наложи да почакам. Наистина се оказа стартер. Принципно щеше само бендикс да има за смяна, но тъй като покарах, имаме четки, втулки и може би редуктор
Интересно, досега никога с БМВ не съм имал точно такъв 'стартерен' проблем. И докато колата е на канал, винаги може да си смените маслото в кутията, спирачната течност, накладките на ръчната и каквото се сетите друго
)) Поздрави!

12 мнения
• Страница 1 от 1