Проблем...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525d E39 Touring

Проблем...

Мнение от penchevvv » 07 Фев 2014, 19:10

Привет колеги. Днес ми се случи следното нещо..Колата е Е39-ка '98г. 525 TDS + чип и е около 170 кончета. Та значи карам си на втора с около 40 км. и вече и настъпвам педала на газта и след 2000 оборота колата принципно се изстрелва, но сега като мина 2000 оборота и един вид загуби мощност и заби муцуната. Изключих от скорост след това пак вкарах втора и пак същата работа. Изгасих я запалих я отново и този път след 2000 оборота не заби муцуната но ускоряваше така все едно е 50 коня чист дизел :roll: След това пак я изгасих и я запалих отново и проблема изчезна и за сега колата си върви както трябва..Не знам дали има нещо общо (аз мисля че не), но лампичкта на ABS ми светеше (само ABS без ASC). Отидох да
на диагностика, но майстора го нямаше не можах да направя. Моля ако някои е срещал подобен проблем да сподели :)
P.S. Чипа на колата е правен в Германия, не е ръчкана от тукашните майстори.

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: G-POWER M3 GTS

Re: Проблем...

Мнение от bmw_power_1984 » 07 Фев 2014, 23:14

колега силно се съмнявам за помпатати в резервара и е хубаво да си прегледаш също горибвните и въздашните филтри да ли са за смяна дизела е много майнат от към филтри успех дано сам помогнал със съвет,на скоро имам h същия случеи със e39 525тдс помпата не работеше както трябва сменихмея и филтрите и после пушка колата.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525d E39 Touring

Re: Проблем...

Мнение от penchevvv » 07 Фев 2014, 23:15

Благодаря колега. На филтрите вече им е време да се сменят, да и ще ги сменям. А помпата как да я проверя ?

Назад към E39