много странно поведение на дебитомер М52Б28
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
много странно поведение на дебитомер М52Б28
Здравейте,колеги,
Имам въпрос с повишена трудност(поне за мен)
При моята 528 ръчка,няма абсолютно никаква разлика във вървенето ако дебитомера е включен или не.
Набира без никакви проблеми,с лекота стига до 220,пълни оборотомера
Единственото е,че като му махна буксата,леко се вдигат оборотите.От 750 на 850
На диагностика не излизат никакви грешки
Все си мисля.че като се изкл.дебитомера,програмата,която приема ДДЕто е с някакви средни стойности,според които колата би вървяла по-слабо ако дебитомера си е наред или по-добре,ако е повреден.Само че няма никаква разлика,като изключим повишабането на оборотите.
Ако нещо не е наред,защо не излиза на диагностиката?
Споделете ако сте имали проблем с дебитомера собствениците на този мотор.Усетихте ли разлика в момента на повредата.
п.с.Между другото,колата ми са я карали и други собственици на 528 и всички казват че върви много,много добре
Имам въпрос с повишена трудност(поне за мен)
При моята 528 ръчка,няма абсолютно никаква разлика във вървенето ако дебитомера е включен или не.
Набира без никакви проблеми,с лекота стига до 220,пълни оборотомера

Единственото е,че като му махна буксата,леко се вдигат оборотите.От 750 на 850
На диагностика не излизат никакви грешки

Все си мисля.че като се изкл.дебитомера,програмата,която приема ДДЕто е с някакви средни стойности,според които колата би вървяла по-слабо ако дебитомера си е наред или по-добре,ако е повреден.Само че няма никаква разлика,като изключим повишабането на оборотите.
Ако нещо не е наред,защо не излиза на диагностиката?
Споделете ако сте имали проблем с дебитомера собствениците на този мотор.Усетихте ли разлика в момента на повредата.
п.с.Между другото,колата ми са я карали и други собственици на 528 и всички казват че върви много,много добре
- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
Re: много странно поведение на дебитомер М52Б28
няма и да намериш разлика, аз имах 528, сваляха ми генратора за ремонт, и бяха забравили букста на дебитомера, карах си така една седмица, изобщо дори не усетих разлика, няколко пъти просто май се зачудваше като и давах рязко газ,
случайно го видях и го закачих, а на диагностика трудно се хваща дебитомер си мисля аз, ако е малък мотора се чуства много по осезаемо... карай си спокойно и не се притеснявай
случайно го видях и го закачих, а на диагностика трудно се хваща дебитомер си мисля аз, ако е малък мотора се чуства много по осезаемо... карай си спокойно и не се притеснявай
- LUBO 555
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: комбайн в парламента
Благодарско!
Радостно е да чуя,че симптомите са в рамките на нормалното
Радостно е да чуя,че симптомите са в рамките на нормалното

- stoian01
- Потребител
-
- Детайли за колата: 528
Здравейте Колеги, аз имам 528 И - 1998 г. и днес на тест ми откриха грешка и проблем с дебитомера !
Проблема ми се появи тази зимата, като сутрин при първо палене колата запалва и работи перфектно около 3 секунди след което за почва да се дави и гасне, необходимо е да подам внимателно газ и задържа на около 2000 оборота около минута докато загрее, след което при потегляне се замисля и задъхва леко !
След като загрее на около 80 градуса , няма проблем с паленето и вървенето през целия ден.
Питането ми е:
- има ли възможност (върши ли работа) със специален почистващ спрей да се напръска и почисти Дебитомера или по добре да се смени с нов?
- ако карам така - това влия е ли на мощноста и разхода на гориво ?
Поздрави: Стоян
Проблема ми се появи тази зимата, като сутрин при първо палене колата запалва и работи перфектно около 3 секунди след което за почва да се дави и гасне, необходимо е да подам внимателно газ и задържа на около 2000 оборота около минута докато загрее, след което при потегляне се замисля и задъхва леко !
След като загрее на около 80 градуса , няма проблем с паленето и вървенето през целия ден.
Питането ми е:
- има ли възможност (върши ли работа) със специален почистващ спрей да се напръска и почисти Дебитомера или по добре да се смени с нов?
- ако карам така - това влия е ли на мощноста и разхода на гориво ?
Поздрави: Стоян
4 мнения
• Страница 1 от 1