Проблем с парно/таралеж на е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с парно/таралеж на е39

Мнение от Giovanni » 09 Яну 2014, 19:21

Conqueror написа:... , а heater control unit-а какво представлява?Като цяло разбирам че таралежа е Final stage control unit

Управлението на парното :)

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 09 Яну 2014, 19:22

Аз искам да попитам относно температурата, която е зададена дали зависи от тоя таралеж? При мен особенно сега зимата ако настроя под 30* градуса духа само и единствено студено, а ако настроя на 30/31/32 духа топло, чак не се трае и едва оцелвам комбинацията при по-дълги пътувания за топло/студено). Или може би някой клапан е заял.. :help:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 09 Яну 2014, 21:29

doomy525 написа:Аз искам да попитам относно температурата, която е зададена дали зависи от тоя таралеж? При мен особенно сега зимата ако настроя под 30* градуса духа само и единствено студено, а ако настроя на 30/31/32 духа топло, чак не се трае и едва оцелвам комбинацията при по-дълги пътувания за топло/студено). Или може би някой клапан е заял.. :help:

или ел. клапаните се бъзикат, или датчика за вътрешна температура, който се намира в упавлението на климатроника или по-скоро е спряло да работи вентилаторчето и сега отчита прекалено висока температура затова като го дадеш над 30 градуса и идва топлото.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 09 Яну 2014, 23:01

Като пусна да върти циркулацията вътре няма проблем и всяка промяна на градуси се усеща, както и на климатик. Само като тея неща са изкл. не работи коректно..
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 4.0D
Детайли за колата: E70 4.0D '12

Мнение от SteveSR » 11 Яну 2014, 12:24

doomy525 написа:Аз искам да попитам относно температурата, която е зададена дали зависи от тоя таралеж? При мен особенно сега зимата ако настроя под 30* градуса духа само и единствено студено, а ако настроя на 30/31/32 духа топло, чак не се трае и едва оцелвам комбинацията при по-дълги пътувания за топло/студено). Или може би някой клапан е заял.. :help:

И аз имах същия проблем, указа се затлачен датчик за вътрешна температура. Едно почистване и работи нормално. Има много хубава тема как се почиства. Пробвай, може и при теб да е това.
SteveSR
Изображение
Изображение

Предишна

Назад към E39