Пране на тапицерията през зимата

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Пране на тапицерията през зимата

Мнение от iv4o9999 » 06 Яну 2014, 18:10

основния проблем при прането с пароструйка е това че мръсотията минава през дунапрена в седалката малко или много винаги остава мръсотия вътре, отделно съхне бавно, лятото задната седалка я бях залял с антифриз и нямаше как трябваше да се пере с пароструйка, повече от седмица дунапрена на слънце съхне и точно си мисля изсъхнала е натисна плата и той се мокри. Перящата прахосмукачка си изсмуква всичко от плата, изсъхва бързо и няма нужда да сваляш седалки.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 96г 520i M52 Б20

Мнение от sigman » 07 Яну 2014, 11:51

Виждам че има доста недоволни от автомивките ,и аз бях така докато не открих тези хора :D
http://www.enigma-protection.com/
Услугите са им на ВИСОКО ниво наистина !
Bayerische Motoren Werke

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 07 Яну 2014, 15:49

gotti88 написа:Хора, какви са тези работи, амоняк и подобни... :shock: Като човек, занимавал се 7-8 години с автомивки ви съветвам прането (било то с екстрактор, било то на ръка, но никога директно с пароструйка) да се прави единствено и само в топли дни. Не е задължително да е лято, но поне средата на пролетта... Към автора на темата: не бързай, според мен свалянето на тапицерията е крайно ненужен вариант, защото после според мен няма да може да се сложи като хората. Също така много зависи човека, който ще пере автомобила, както няма да може да изпере колата "на ръка", така може и да не се справи с екстрактор. Посъветвай се с някой, който е ползвал услуги на определена автомивка и виж конкретни резултати. За около 100-на лева ще си спестиш бая хамалогия и риск от прецакване на тапицерията. :yes:

Колега,явно сме крайно недоволни от автомовките и за това се опитваме да справяме сами с тази дейност.Лично аз съм си накупил всичко необходимо за миене.Сега обмислям
и варянта за перяща прахосмукачка.Има доста 5минутки в Сф на който ползвам само вадоструйките.В Младост има и машина за пране на самообслужване-мисля да пробвам.Доката миячите те гледат
като човека с бакшиша,а не като човека решил да остави бакшиш за това че е доволен от теб,аз на автомивка не ОТИВАМ.Онзи ден на едно приятелче му се наложи спешно да тръгне към чужбина.Оставихме колата на мивка,мърляча пак не си свърши работа,взех парцала и сам му показах как се бършат стъкла и джанти.Викнах оправитела и му заявих,че няма да платя цялата сума,а само 50% от нея и си тръгнах.Оправитела нямаше
нищо напротив и даже се извини.

П.П.няма как да позволя да ми въртят с пароструйката вътре в автомобила.Това да не им е товарен бус!!!
Мой приятел държеше мивката на Черни връх срещу Била.Всяка седмица сменяше част от персонала и накрая останаха само читави момчета.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

Предишна

Назад към E39