Въпрос за ламбда сонди при газов инжекцион

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за ламбда сонди при газов инжекцион

Мнение от killstreem » 14 Дек 2013, 21:54

Имам m52b20tu с газов инжекцион , когато закачих екуто на газта се оказа че нямам свързана ламбда сонда , намерих схемата и реших да я закача но се оказа че имам 2 ламда сонди (водят ги rear и front lambda sensors) , въпроса ми е коя от двете трябва да закача , или как да закача двете за да направя правилна настройка на инжекциона?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325 TDS , Nissan primera 4x4
Мечтае да кара: GTR
Детайли за колата: комби,М пакет

Re: Въпрос за ламбда сонди при газов инжекцион

Мнение от ТРСТ » 16 Дек 2013, 8:35

Свържи първата сонда,тази преди катализатора,освен ако компа на газта е с възможмост да следи две сонди.

Потребител
Аватар

Мнение от killstreem » 16 Дек 2013, 12:16

проблемът е тaм че преди кaтaлизaторa сa 2

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i E39

Мнение от kener » 16 Дек 2013, 14:38

А всъщност нямаш ли 4 ламбда сонди? Два катализатора. По една сонда пред катализатор и една след него. Към ГИ се включват тези които са пред катализатора(front). Те за ГИ са само информативни и служат за да можеш визуално да предцениш каква ти е сместа. Бедна, богата и дали в някой момен не остава в някои от тези две състояния. Това би ти помогнало да си оптимизираш настройките.
40653

Потребител
Аватар

Мнение от killstreem » 16 Дек 2013, 16:05

за след катализатора незнам колко са но за преди него са 2 по 1 на 3 цилиндъра , и при газовият инжекцион служат за нанасяне на бензиновите точки по картата , и най вече при автокалибрация- поне за моят инжекцион

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 17 Дек 2013, 22:48

Не знам какъв ти е ГИ-то, но до сега не съм видял това с нанасянето на точките да е работило като хората на някоя кола. Освен това ламбда сондата не служи за това, а тя е само, за да виждаш на екрана на лаптопа какво се случва със сместа, както е казал колегата по-горе. Самото ГИ не я взима под внимание. Иначе, ако ГИ компютърът няма вход за 2 ламбди, можеш да вържеш само едната и тя ще ти показва горе-долу каква е сместа на колата... Обаче има една друга работа, че при тебе ламбда сондите са с размах от 5 волта и не е много ясно компът на ГИ-то дали ще ги хареса тия 5 волта, ако няма настройка за вида на сондата.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от killstreem » 18 Дек 2013, 12:09

инжекциона е тамона tgstream6 има опция за ламбда 0-5в

Назад към E39