Колата ми вдига температура БМВ 520и

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i

Колата ми вдига температура БМВ 520и

Мнение от Yki_BMW » 09 Дек 2013, 16:39

Поради спешен случай се наложи да карам колата без антифриз около 3 км после сложих антифриз и забелязах, че вдига температура.Единия маркуч който влиза към радиатора е топъл а другия е студен, скалата на температурата се вдига до червено. Изкарах въздуха от радиатора но все още се вдига температурата и няма циркулация на водата.Парното ми не духа топло, маркучите на системата за ЛПГ са студени, като карам колата на бензин ми вдига температура като отворих капака на маслото забелязах, че по капака има светло жълта течност осъмних се и смених маслото ,но изтеклата мас си беше добре.Смених и водната помпа, термостата, антифриза но все още вдига температура какъв може да е проблема сперед вас?Съмнява ме гарнитурата, но колата си вари нормално,мисля че не циркулира водата, но немога да разбера защо. Предварително ви благодаря за помоща :help: :help: :help:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат
Мечтае да кара: Десет цилиндрово Е60
Детайли за колата: Много бавна

Re: Колата ми вдига температура БМВ 520и

Мнение от Beat » 09 Дек 2013, 18:08

Не си обезвъздушил напълно?
Изображение

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Дек 2013, 18:45

Да не са ти блокирали клапаните на парното (намират се отляво на двигателя/ като застанеш отпред срещу него се пада дясно) от там да не духа парното и да не е обезвъздушена като хората. Почукни ги малко с нещо, ако са "запекли" евентуално да тръгнат.
Виското изправно ли е?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520i

Мнение от Yki_BMW » 09 Дек 2013, 20:02

Тествах клапаните на парното бобина им работи,маркучите са студени.Проверих и изпарителя на газта не се затопля не идва вода до маркучите. Изкарах маркуча на радиатора който отива към термостата и видях че няма вода и като се опитах да изкарам въздуха ми изкара бял дим. Може ли да е изгоряла главата на гарнитурата и да е запушила една от дупките за охлаждане? Между другото сам от Русе 8)

Потребител
Аватар
Кара: E36 320i Touring

Мнение от bruter » 09 Дек 2013, 23:38

Дръпни пръчката на маслото и виж дали бълбука. Ако бълбука си за гарнитура.
Човек се учи докато е прост.

Назад към E39