Скорости - проблем + модели!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Скорости - проблем + модели!
Здравейте, колеги имам един въпрос.
Стават ли скоростите от е36 м52б20 на е39 м52б20. В реалоем излизат 2 номер за ръчна скоростна кутия и при двата излиза , че са съвместими, но аз да си попитам за всеки случай.
Благодаря ви.
EDIT:
За да не отварям и нова тема да пълним само форума , ще питам тук дали евентуално може да ме насочите. Питането ми за скорости е породено от един проблем , с който се сблъсках на скоро. Той се изразява в това, че на 2-ра скорост като спускам надолнище без газ започва около 1700-2000об да се появява едно стържене като от нещо метално , което впира някъде и с повишаване на оборотите се повишава и честотата на стърженето. Като подам газ обаче това нещо спира на момента. Въпросния феномен се появява за сега само на 2-ра скорост. Два пъти включвам втора , но не влиза до край и трябва да препомпя съединителя да влезне.
Преди няколко месеца смених семерингите на опашката и избирателя , заедно с тях и маслото(Fuchs titan sintofluid 75w80- препоръчано от колега от форума).
Отделно от тези симптоми имам един звук като натисна съединител(почти при всяко натискане) , нещо като изщракване.
Като сменях семерингите и сглобих всичко хванах кардана до скоростите и на 1-ва скорост се опитах да го завъртя с ръка- имаше около 1.5см ход (луфт), който незнам дали е нормален и се чуваше подобно изщракване както като натисна съединител , само че от скоростите.
Незнам до колко сте ме разбрали , но съм отворен към предположения. Знам , че най-сигурния начин е като се свали всичко , но въпреки това ще ми е от полза да споделите мнения.
Поздрави.
Стават ли скоростите от е36 м52б20 на е39 м52б20. В реалоем излизат 2 номер за ръчна скоростна кутия и при двата излиза , че са съвместими, но аз да си попитам за всеки случай.
Благодаря ви.
EDIT:
За да не отварям и нова тема да пълним само форума , ще питам тук дали евентуално може да ме насочите. Питането ми за скорости е породено от един проблем , с който се сблъсках на скоро. Той се изразява в това, че на 2-ра скорост като спускам надолнище без газ започва около 1700-2000об да се появява едно стържене като от нещо метално , което впира някъде и с повишаване на оборотите се повишава и честотата на стърженето. Като подам газ обаче това нещо спира на момента. Въпросния феномен се появява за сега само на 2-ра скорост. Два пъти включвам втора , но не влиза до край и трябва да препомпя съединителя да влезне.
Преди няколко месеца смених семерингите на опашката и избирателя , заедно с тях и маслото(Fuchs titan sintofluid 75w80- препоръчано от колега от форума).
Отделно от тези симптоми имам един звук като натисна съединител(почти при всяко натискане) , нещо като изщракване.
Като сменях семерингите и сглобих всичко хванах кардана до скоростите и на 1-ва скорост се опитах да го завъртя с ръка- имаше около 1.5см ход (луфт), който незнам дали е нормален и се чуваше подобно изщракване както като натисна съединител , само че от скоростите.
Незнам до колко сте ме разбрали , но съм отворен към предположения. Знам , че най-сигурния начин е като се свали всичко , но въпреки това ще ми е от полза да споделите мнения.
Поздрави.
Последна промяна another90sm на 09 Дек 2013, 11:09, променена общо 2 пъти
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Скорости
След като двигателите са едни и същи, логично е да са съвместими и скоростните кутии.
- another90sm
- младши ентусиаст
-
Мерси за отговора, колега и аз си мислех, че би трябвало да са еднакви , само че питам с идеята заради картерите на тези двигатели са различни в зависимост от купето е36 е39 и си мисля да не е така и със скоростите.
Благодаря
Благодаря
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
Не съм сигурен,но все пак реших да пиша.При е39,при автоматичните има 2 вида a5s390r i a5s360r,разликата в тях е дължината им.Провери за всеки случей дали не стои по същоя начин въпроса и при ръчните.Ако греша
нека да ме поправят за да не стават обърквания
нека да ме поправят за да не стават обърквания
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg
- another90sm
- младши ентусиаст
-
http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-S ... ion_s5d_g/
Те така ми ги дават скоростите, тоест 2 вида , от които едните не се произвеждат. Гледах за съвместимост и с двата номера и излиза , че и двете кутии стават и за е39 и е36 м52б20. Само не мога да разбера с кои съм точно, понеже не съм гледал номера на мята кутия.
Те така ми ги дават скоростите, тоест 2 вида , от които едните не се произвеждат. Гледах за съвместимост и с двата номера и излиза , че и двете кутии стават и за е39 и е36 м52б20. Само не мога да разбера с кои съм точно, понеже не съм гледал номера на мята кутия.
- bumer530
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 530DA
- Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
- Детайли за колата: Е39 530DA wagon
another90sm написа:http://bmwfans.info/parts-catalog/E39-Sedan/Europe/520i-M52/L-M/mar1996/browse/manual_transmission/manual_transmission_s5d_g/
канал или подемник и си с едно инфо напред

Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
6 мнения
• Страница 1 от 1