Проблем с горивото

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Манчестър Юнайтед Фен
Аватар
Местоположение: София Местожителство: Sir Matt Busby Way, Old Trafford, Manchester M16 0RA
Кара: E39 525d с много кончета
Мечтае да кара: GT5
Детайли за колата: Е39

Проблем с горивото

Мнение от Nasic » 08 Дек 2013, 23:48

Здравейте, имам следния проблем, както си карах и колата изгасна. Карам Е39 525tds седан. И след като налях нафта във филтъра, колата запали след като изхаби всичко от филтъра пак загасна, после пак налях, и отвих маркучето към цилиндъра да видя дали помпата работи, и да гориво към цилиндрите има. След това под задната седалка развих капачето и махнах маркуча който се намира там, давам на контакт и от долу не подава нафта (отивил съм от страната на пасажера капака) , също така като се заслушам не се чува никакъв шум. Казаха ми че имало 3 помпи този дизел, а аз знам само за 2. Та дали проблема е от тази помпа под седалката, дали играе някаква роля.
Благодаря на всички който отговорят и ми помогнат.
| 89' E34 520i |
| 96' E39 525tds |
| 92' E36 320i turbo |
| 95' E36 316i |
| 97' E39 525tds |
| 02' E39 525d touring |

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Re: Проблем с горивото

Мнение от bumer530 » 09 Дек 2013, 0:46

Имах един tds и при него нещата бяха така,казаха ми че проблема е в поплавака и ме посъветваха да напълнея догоре целия резервоар-така и направих,но когато стрелката стигне до 30 литра колата гаснеше.Имаше 30 литра в резервоара и гаснеше ,та си я
карах така -като стигне на 30 доливам нафта.Така я карах почти 2 години.проблема беше в единия поплавак-беше запекал.Просто не ми се занимаваше с нея-така си я и продадох
С две думи-провери си поплаваците(имат строго определено поставяне)При мен беше това проблема.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има..
Мечтае да кара: .....

Мнение от iliew » 09 Дек 2013, 2:16

bumer530 написа:Имах един tds и при него нещата бяха така,казаха ми че проблема е в поплавака и ме посъветваха да напълнея догоре целия резервоар-така и направих,но когато стрелката стигне до 30 литра колата гаснеше.Имаше 30 литра в резервоара и гаснеше ,та си я
карах така -като стигне на 30 доливам нафта.Така я карах почти 2 години.проблема беше в единия поплавак-беше запекал.Просто не ми се занимаваше с нея-така си я и продадох
С две думи-провери си поплаваците(имат строго определено поставяне)При мен беше това проблема.

Стига си льгал човека с тия поплавьци.... има десетки теми за помпата в резервоара и гасненето на автомобила при спадане на горивото(в повечето случаи под 20л) Автора да си поиграе с тьрсачката...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 09 Дек 2013, 2:40

iliew написа:
bumer530 написа:Имах един tds и при него нещата бяха така,казаха ми че проблема е в поплавака и ме посъветваха да напълнея догоре целия резервоар-така и направих,но когато стрелката стигне до 30 литра колата гаснеше.Имаше 30 литра в резервоара и гаснеше ,та си я

Стига си льгал човека с тия поплавьци.... има десетки теми за помпата в резервоара и гасненето на автомобила при спадане на горивото(в повечето случаи под 20л) Автора да си поиграе с тьрсачката...

Може и така да е.....аз лично смених помпите.Взех работещи помпи и проблема си остана.Поплавака от дясната страна беше изкривен и правеше мизерии...Колегата,който купи автомобила каза,че е сменил поплавака и нещата са се оправили.Колата гаснеше на 30 литра ,но ми е гаснала и на 10.
След това наливам 20 и пак не иска да запали.
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

Назад към E39