530Д е39 НЕ ПАЛИ! ПОМОЩ!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- kawasaki750
- Потребител
-
530Д е39 НЕ ПАЛИ! ПОМОЩ!
Здравейте, Колеги! Нов съм във форума и имам следния проблем:
Ония ден колата ми изгасна на пътя и не искаше да запали. Показваше на таблото, че има за още 100км разстояние , издърпахме я до нас и видяхме, че помпата в резервоара не пуска гориво(м/у другото заради тази помпа лъжеше в оставащите километри преди да угасне. Помпата я извадихме и оправихме тъй като нафта стигаше до горивния филтър и се оправи и датчика за горивото, но проблема си остана... Не иска да запали и не иска.. Отвих гайката на една от дюзите и установих, че не стига гориво до тях. Качих го с аутоком и ми зарежда следната грешка: 1260 Подаваща помпа контрол система . Чудя се дали има някаква защита колата след като е угаснала за гориво или има нещо друго което ми се губи. Помагайте колеги. Благодаря предварително!
П.С. Ако съм пропуснал нещо да спомена, пишете...
Ония ден колата ми изгасна на пътя и не искаше да запали. Показваше на таблото, че има за още 100км разстояние , издърпахме я до нас и видяхме, че помпата в резервоара не пуска гориво(м/у другото заради тази помпа лъжеше в оставащите километри преди да угасне. Помпата я извадихме и оправихме тъй като нафта стигаше до горивния филтър и се оправи и датчика за горивото, но проблема си остана... Не иска да запали и не иска.. Отвих гайката на една от дюзите и установих, че не стига гориво до тях. Качих го с аутоком и ми зарежда следната грешка: 1260 Подаваща помпа контрол система . Чудя се дали има някаква защита колата след като е угаснала за гориво или има нещо друго което ми се губи. Помагайте колеги. Благодаря предварително!
П.С. Ако съм пропуснал нещо да спомена, пишете...
- Z3Ro*
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
- Мечтае да кара: Murcielago SV
Re: 530Д е39 НЕ ПАЛИ! ПОМОЩ!
Здравей и добре дошъл!
Според мен, досипи нафта за да стане количеството в резервоара над 15 литра - примерно 20. Ако колата запали, помпата в резервоара ти е за смяна...не, че ако не запали и тогава, отхвърлям тази възможност - това на 99% ти е проблемът , записаната грешка го потвърждава. Като се скапе тая помпа и остане с по-малко от 15 литра колата, почва да прави такива мизерии.
Според мен, досипи нафта за да стане количеството в резервоара над 15 литра - примерно 20. Ако колата запали, помпата в резервоара ти е за смяна...не, че ако не запали и тогава, отхвърлям тази възможност - това на 99% ти е проблемът , записаната грешка го потвърждава. Като се скапе тая помпа и остане с по-малко от 15 литра колата, почва да прави такива мизерии.
- kawasaki750
- Потребител
-
В момента има около 50 литра, но продължава да не пали. Странното е, че преди не вървеше гориво след горивния филтър, а след като разменихме един маркучи на помпата, почна да си идва гориво, но все така си не пали. Грешката си остана.
Може да е помпата под шоф. седалка. Легни и виж къде е, чукни (удари
) няколко пъти и ако речи да запали - сменяй.

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- kawasaki750
- Потребител
-
Ще пробвам и този вариант, но за мен си остава загадката защо не пали... защото според мен след като гориво стига до помпата, вече самата помпа би трябвало да подаде на дюзите, а до тях не стига гориво... Възможно ли е тази подаваща помпа и тя да трябва да създава някакво определено налягане?
- huligana90
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: BMW X6М
Дай контакт и пипни помпата под седалката дали бачка, ако не бачка я чукни силно трябва да тръгне. А тръгне ли си за нова помпа 

- kawasaki750
- Потребител
-
Реших проблема, колеги!
Както и преди ви казах след като оправих помпата в резервоара горивото си идваше, но пак не искаше да пали... След това установих, че съм обърнал клапанчето за обратното гориво и затова не палеше. Засега няма проблеми. Благодаря за дадените мнения, колеги! 

7 мнения
• Страница 1 от 1