проблем отключване-заключване

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520i

проблем отключване-заключване

Мнение от doktormik » 27 Ное 2013, 18:09

колеги,за 2 път вече ми се случва-при свален или откачен акумулатор-няма заключване-отключване на вратата с ключа....ключа иначе си работи ОК,от него заключвам и отключвам,даже и вдигане и сваляне на стъклата работи....та питам-нормално ли е това за модела,или да търся проблем??? предполагам-някъде нещо има не както трябва....колата е Е39 520- бензин,97 набор
благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: проблем отключване-заключване

Мнение от im0tep » 27 Ное 2013, 18:23

Ако говориш за дистанционно отваряне,няма как да работи при откачен акумулатор.Ако говориш за механично отваряне просто завърти ключа малко по-силно към заключване/отключване.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 27 Ное 2013, 18:33

за дистанционното е ясно,че няма как да стане,за механично става дума-пробвах многократно-не става !!! странното е,че когато е закачен акумулатора на колата-механичното си работи без проблем-отключ-заключ :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 27 Ное 2013, 18:38

В интерес на истината преди време и други хора са пускали теми за такъв случай като твоя и дори имаше и спорове дали наистина се получава това което описваш или просто не се завърта ключалката до край.Не знам дали в крайна сметка се стигна да някакво решение.Разрови се из форума ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Мнение от bobo1903 » 27 Ное 2013, 18:56

Аз преди малко свалих акумулатора за зареждане и преди да затворя багажника пробвах с ключа за вратата дали работи и за късмет заключва/отключва и то не всичките само шофьорската врата съответно само там и в багажника има ключалки .

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 27 Ное 2013, 18:58

Доста Е39-ки (38-ци) са така (може би от първите) сваляш акумолатора и няма заключване с ключа от шофьорската ключалка. А багажника си го заключва/отключваш с ключа.
Мисля че не е развалено нещо, а някои са си така фабрично.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 27 Ное 2013, 19:39

А багажника си го заключва/отключваш с ключа. ........

благодаря ви за бързите мнения...обаче-странното е,че аз пък нямам и ключалка на багажника...единствено на шофьорската врата имам ключалка..незнам какво е това чудо,обаче....и като дойде време да слагам акумулатора-мамооо...едно дупене и навиране,пускане на облегалките на задните седалкаи и-в багажника... :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 27 Ное 2013, 20:02

Ако е комби няма да намериш ключалка отзад :mhihi: До като е закачен акумулатора и ключа се завърти на 45 градуса в ключалката закл. и откл. става чрез централното а механичното закл./откл. става като се завърти ключа на 90 градуса в съответната посока. Ако неще явно има някакъв механичен проблем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doktormik » 27 Ное 2013, 20:32

gentata написа:Ако е комби няма да намериш ключалка отзад :mhihi: До като е закачен акумулатора и ключа се завърти на 45 градуса в ключалката закл. и откл. става чрез централното а механичното закл./откл. става като се завърти ключа на 90 градуса в съответната посока. Ако неще явно има някакъв механичен проблем.

благодарско,отивам да въртя ключа и да търся какво става,ако неще..

след 5 мин--резултат-йок,неще да се завърти повече от 45 градуса,ни насам,ни натам...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528 i
Мечтае да кара: E60 М
Детайли за колата: Black :D

Мнение от bobo1903 » 28 Ное 2013, 15:52

аз днеска след като закачих акумулатора забелязах ,че чейнджъра не работи. Изписва "но диск" ,а реално има изкарах дисковете и пробвах пак ,но уви пак няма резултат та при вас колеги случвало ли се е такъв проблем . До колкото си спомням бях чел някъде ,че като се закачи акумулатора не трябва да се пали веднага . Някой ,ако знае нещо да драсне.

Назад към E39