Регулиране на ксенон с адаптивни светлини
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Регулиране на ксенон с адаптивни светлини
КОлеги има ли вариант да си вдигна малко фаровете като е с адаптивни светлини
с датчик на предния носач които си ги мурда нагоре надолу според наклона на колата
с датчик на предния носач които си ги мурда нагоре надолу според наклона на колата
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Re: Регулиране на ксенон с адаптивни светлини
Здрави ли са ти водачите за реглаж на фаровете или рефлекторите се клатят? Здрави ли са датчиците за нивото, които са на носачите?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Има врътки за регулиране, но както писа колегата горе, ако са счупени водачите във фаровете, няма да реагират на въртене.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
bigdady написа:КОлеги има ли вариант да си вдигна малко фаровете като е с адаптивни светлини
Имаш датчик и на заден десен носач и от врътките на самите фарове на равно място при запалено положение ,можеш да ги вдигнеш и завъртиш ляво/дясно ако е нужно
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Рефлекторите се клатят в интерес на истината като мина през дупки дори като сум на полусъединител и се разтрепери колата малко.
Иначе пробвах с тези врътки но те реагират само в крайно положение и не ги вдигат кой знае колко фаровете
Датчик на задния носач мисля че няма или е откачен защото буксата седи, но на предния има и фаровете си се мърдат нагоре надолу катоги пусна.
Трябва да измисля неква схема, че не ме кефи как се вижда на къси тъмно ми е малко.
Забра
вих да кажа, като си мърдам буксата за ксенона се джичи желия рефлектор свободно нагоре надолу може би наистина са счупени тези
водачи които казвате и каква е процедурата при това положение?
Иначе пробвах с тези врътки но те реагират само в крайно положение и не ги вдигат кой знае колко фаровете

Датчик на задния носач мисля че няма или е откачен защото буксата седи, но на предния има и фаровете си се мърдат нагоре надолу катоги пусна.
Трябва да измисля неква схема, че не ме кефи как се вижда на къси тъмно ми е малко.
Забра

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
ще ползвам темата за да попитам в ксеноновите фарове как се настройват онези прегради през самата крушка? става дума за едно лостчета които преграждат светлината? в каква позиция трябва да са на двата фара?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Датчици за автоматичното регулиране на височината на фаровете има на предния и задния мост. Използва се ако е с фабричен ксенон колата.
Трябва да я има чупката на светлинния сноп. В едното положение снопа е равен отгоре а в другия с чупка
ares2 написа:ще ползвам темата за да попитам в ксеноновите фарове как се настройват онези прегради през самата крушка? става дума за едно лостчета които преграждат светлината? в каква позиция трябва да са на двата фара?
Трябва да я има чупката на светлинния сноп. В едното положение снопа е равен отгоре а в другия с чупка
- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
bigdady написа:Рефлекторите се клатят в интерес на истината като мина през дупки дори като сум на полусъединител и се разтрепери колата малко.
Иначе пробвах с тези врътки но те реагират само в крайно положение и не ги вдигат кой знае колко фаровете![]()
Забравих да кажа, като си мърдам буксата за ксенона се джичи желия рефлектор свободно нагоре надолу може би наистина са счупени тези
Временно можеш да вържеш със свинска опашка буксата на ксенона към някоя неподвижна част около фара за да не мърда и да го вдигнеш да свети по-нагоре.
- bigdady
- младши ентусиаст
-
Колега точно и аз това си мислех, малко българска работа ще стане ама крайният резултат е по-важен за момента.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
bigdady написа:Рефлекторите се клатят в интерес на истината като мина през дупки дори като сум на полусъединител и се разтрепери колата малко.
Иначе пробвах с тези врътки но те реагират само в крайно положение и не ги вдигат кой знае колко фаровете![]()
Забравих да кажа, като си мърдам буксата за ксенона се джичи желия рефлектор свободно нагоре надолу може би наистина са счупени тези
Има колеги които ги правят, сменят водачите, почистват фаровете, струва си особено сега зимния период когато се кара доста на фарове. Виж в платения раздел, май има обяви!

- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
gentata написа:Датчици за автоматичното регулиране на височината на фаровете има на предния и задния мост. Използва се ако е с фабричен ксенон колата.ares2 написа:ще ползвам темата за да попитам в ксеноновите фарове как се настройват онези прегради през самата крушка? става дума за едно лостчета които преграждат светлината? в каква позиция трябва да са на двата фара?
въпроса е че и двате ми са затворени сега. демек преградата е прибрана.. да отворя ли единия, двата? и кои
11 мнения
• Страница 1 от 1