Обезшумяване кори - купе - e39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Re: Обезшумяване кори - купе - e39

Мнение от bumer530 » 20 Ное 2013, 21:47

Имах същия проблем с стълата(бавно се движат и тропат)
Проблема е в кожусите на жилата,със времето жилото като минава през него вкарва прах и ги "затлачва" -разглобяват се ,почистват се с нафта,мажат се с хубава грес и стъклата се вдигат ,както го пише в "читанките на bmw"
Тропане-С времето оплътненията стават от гумени на пластмасови.Слагат се дунапренови ленти вътре в уплатненията за да им направи въпросния обем(стъклото е дъга и с времето мачка уплътненията неравномерно)
Дано съм ви бил полезен-дързайте :bchug:

П.П. чисти се всичко с нафта(водачи,кожуси,жила,моторче)най лесно става с четка за зъби(да е по стара и по твърда)Така и така сте разглобили ,проверете в какво състояние са уплътненията на лапите на което ляга прозореца(може да се е свила гумата или щипките им да са излезли от водачите ) и от там да има нестабилност
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 530DA
Мечтае да кара: автобуса на Victoria's Secret(пълен)
Детайли за колата: Е39 530DA wagon

Мнение от bumer530 » 20 Ное 2013, 21:51

kalingk написа:Точно от горе не бива да се свалят корите,ако не искаш да счупиш шперплатовият ъгъл,който се подвира по никелираната/черна лайсна.Никакви кози крака не се ползват,а с отверката от комплекта на колата се сваля за 1 мин. цялата кора.Просто подвираш с отверката точно където са щипките,може да почнеш от към ключалката/там са 1 щипка първа,на самата ключалка са две,една до друга/ и продължаваш на долу.След това издеваш кората от въпросната лайсна.
ПП По този начин,никога не съм чупил шипка от корите.
ПП2 като събирате корите,да не забравите пластмасовата щипка,която се слага на желязното рамо на дръжката/подпиралката/,на вратата.

:yes: :yes: браво колега,като по учебник си го написъл!
Моят свят не е твоя,искам сам да вървя,но преди да пропадна поне за миг да полетя!!!
Караш,каквото караш.......Рано или късно,пак BMW ще си купиш!!!
https://www.youtube.com/watch?v=9j4XQ-Ayogg

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 21 Ное 2013, 0:19

Аз точно утре ще се залавям да отстранявам тези шумове и да досложа някои и друга щипка, че шофиорския прозорец го смъкнах до долу и отказа да се вдигне повече от 4см. Разглобих кората, разхлабих малко от двата болта, дигнах прозореца, затегнах болтовете и проблема се оправи :dunno: Относно дрънченето на стъкло при мен се получава само и единствено при най-долно (свалено) положение и ако даже задържа бутона за вдигане за 1 секунда, колкото да не е баш до долу - се затваря плътно и тихо. Иначе имам чувството, че ще падне вратата (такъв грозен звук се чува :lol: ). Само на предните два е така.

Предлагам тази тема да се преименува на "Досадни проблеми установени в Е39 - решения" :mhihi:
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 21 Ное 2013, 15:04

има един трик със самите копчета на кората.. ако ги няма оригинално се изрязват едни гумени пръстенчета и се слагат на копче.. на оригиналните съм го виждал. това малко уплътнява копчето като се намести и става по тихо.. преди и на Е36 го направих и утихна..
при мен на Е39 обаче си ми скърцат корите като ги натисна с ръка и не мога да ги понасям.. :banghead: . свалих ги и ги разлепих от подложката горе.. залепих ги със силикон много здрав наново и малко утихнаха.. но си скържат самите дръжки. май си е кофти изпълнение самия модел кори :censored:
Изображение

Предишна

Назад към E39