Температура на предните главини

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Температура на предните главини

Мнение от @2bar » 19 Ное 2013, 0:43

Момчета,

от две седмици съм със зимните гуми вече (15" на желязни джанти) и ми прави впечатление, че предните главини се нагряват различно след около 30км смесено каране (градско, магистрала) и общо взето нормално натискане на спирачката (градско - по - често, на магистрала доста по - рядко). След около 30км си държа ръката съвсем спокойно на лявото колело, докато на дясното си пари.

Ако беше точно обратното бих казал веднага, че не е нормално. Но в случая около дясното колело се намират и катализаторите, които също отдават топлина.

Та въпросът ми е - има ли някой наблюдение по въпроса?

младши ентусиаст
Аватар

Re: Температура на предните главини

Мнение от GecataBMW-E46 » 19 Ное 2013, 0:51

@2bar написа:Момчета,

от две седмици съм със зимните гуми вече (15" на желязни джанти) и ми прави впечатление, че предните главини се нагряват различно след около 30км смесено каране (градско, магистрала) и общо взето нормално натискане на спирачката (градско - по - често, на магистрала доста по - рядко). След около 30км си държа ръката съвсем спокойно на лявото колело, докато на дясното си пари.

Ако беше точно обратното бих казал веднага, че не е нормално. Но в случая около дясното колело се намират и катализаторите, които също отдават топлина.

Та въпросът ми е - има ли някой наблюдение по въпроса?

Като пуснеш волана на прав и равен участък от пътя дърпа ли надясно?

ентусиаст
Аватар

Мнение от @2bar » 19 Ное 2013, 8:23

не, не дърпа на никъде. миналата събота смених дискове и накладки и ми направи впечатление, че лагерът на дясното колело се върти малко по - различно от лявото. но пък не ми се вярва той да се нагрява до такава степен. другото е да задържа някой сп. апарат, но все си мисля,че щях да го видя или усетя при спиране.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 19 Ное 2013, 10:43

Леко ти задържа десния спирачен апарат. Свали го и го почисти, ако има ръжда по буталото го смени.
Изображение

Назад към E39